У Ярмарку вакансій 24 травня в Ужгороді візьмуть участь пів сотні підприємств краю

У Ярмарку вакансій 24 травня в Ужгороді візьмуть участь пів сотні підприємств краю
Минулорічний Ярмарок вакансій був популярним, тож цьогоріч його вирішили провести ще раз. Відбудеться ярмарок 24 травня пройде на площі перед облмуздрамтеатром в Ужгороді, почнеться об 11.00.

 

Іванчо Василь, заступник голови Закарпатської ОВА, під час брифінгу нагадав, що з ініціативи Закарпатської ОВА торік був проведений Ярмарок вакансій. Цьогоріч він також буде проведений 24 травня. Досі такі ярмарки ініціювали переважно центри зайнятості.

«Минулорічний захід мав гарний запит. Багато компаній зацікавились  у його проведенні. На цьому заході ми очікуємо близько 50 суб’єктів, які зможуть презентувати ті вакансії, які в них є»,- наголосив В. Іванчо.  

 Як і торік, такий захід відбувається за підтримки УВКБ ООН та ГО «Неємеія», співорганізатор заходу – Ужгородська міська рада.

«Розуміємо, в яких умовах проводимо цей захід, оскільки мобілізація та економіка тісно переплітаються, весь час ми намагаємося утримати баланс між тим, щоб підприємство могло працювати, критично важливі працівники були заброньовані, - додав В. Іванчо. – Великий акцент, і компанії це розуміють, роблять ставку першочергово на тих , хто за нашим законодавством не підлягає призову. Ми говоримо, що молодь сьогодні може активно працювати. Також компанії шукають жінок-фахівців. Ми постійно намагаємось балансувати і утримувати економіку бо без цього неможливо підтримувати ЗСУ. Живемо у непростий час – в такий, в якому наша країна не жила».

Під час ярмарку будуть проведені майстер-класи від закладів профтехосвіти, тобто, всі бажаючі зможуть на власні очі побачити багато цікавого.

«Ми хочемо, щоб не тільки релокований бізнес, який найбільше потребує працівників, а й місцевий могли забезпечити свою діяльність», - прокоментував директор Департаменту економічного та регіонального розвитку Закарпатської ОВА Тарас Триндяк.  

Тетяна Мачабелі, виконавча директорка ГО «Неємія» відзначила, що основне завдання цього заходу – працевлаштувати тих, хто зупинився на Закарпатті, хто обрав наш край для проживання.

Ми маємо на сьогодні таку статистику: «6 працівників утримують одного воїна. Тому дуже важливо, щоб ті внутрішньо переміщені особи, які живуть тут, мали роботу, офіційну роботу. Ми зробимо все, щоб ВПО мали доступ до Ярмарки», - наголосила Тетяна Мачабелі.

Також на «Ярмарку вакансій» будуть представлені організації, які працюють з різними грантодавцями, щоб допомогти пошукачам і в цьому напрямі.  

В.о. директора Закарпатського обласного центру зайнятості Беатриса Білецька відзначила, що на сьогодні в базі Закарпатського центру зайнятості близько 2000 вакансій:

"Найбільший попит на кваліфікованих працівників з інструментами, потрібні працівники і в сфері послуг, охороні здоров’я тощо. Наразі ми бачимо нестачу робочої сили, особливо за робітничими професіями – швачка, кухар, водії, складальники апаратури, бармени тощо. На жаль, середня зарплата по таких спеціальностях становить в межах 12 тисяч гривень. Водночас у фахівців у сфері ІТ, медицині вищу зарплати».  

Наталія Петерварі,  kiszo.news

 

21 травня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів