Закарпатські нацгвардійці відпрацювали розгортання польового вузла зв’язку

Закарпатські нацгвардійці відпрацювали розгортання польового вузла зв’язку
Марш у визначений район, розгортання польових станції налагодження мережі, маскування та охорона вузла зв’язку, – все це відпрацювали закарпатські нацгвардійці під час тренувань.

 

Після отримання команди на висування у визначений район, зв’язківці здійснюють марш і по прибуттю на місце розгортають станції вузла зв’язку, налаштовують канали і відпрацьовують усі заплановані сигнали. Також зв’язківці розгортають абонентську мережу для забезпечення телефонного зв’язку та передачі даних в різних варіантах застосування: на місці розгортання або з використанням модемних ліній для віддалених абонентів.

«Під час всіх цих робіт особлива увага приділяється маскуванню. Надважливо, щоб ворожа розвідка не змогла знайти вузол зв’язку чи комунікації. Тому техніку ховають під деревами і накривають маскувальними сітками, а усі дроти, які використовують зв’язківці, ретельно ховають під ґрунт», – розповідає гвардієць з позивним «Сейбер».

Окрема увага приділяється енергозабезпеченню та налаштуванню мережі інтернет за допомогою супутникової системи «Старлінк». Гвардійці встановлюють дизельні генератори і обладнання для забезпечення доступу до цифрового зв’язку.

«Ми маємо забезпечити стабільну передачу усіх сигналів між підрозділами. Тому відпрацьовуємо роботу всіх наявних моделей радіостанцій, проводимо радіо тренування зі штабами різних рівнів. Від цього залежить успіх в управлінні військами і плануванні операцій. Подібні польові виходи, безумовно, йдуть на користь всім. Адже тільки так можна відпрацювати те, що знадобиться нам у зоні бойових дій» – підкреслює офіцер з позивним «Полюс».

 

26 травня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів