В Ужгороді вчать дітей у школах, як вдумливо використовувати електроенергію

В Ужгороді вчать дітей у школах, як вдумливо використовувати електроенергію
Tolk продовжує навчати школярів енергозбереженню.

 

У святковий день – із новими знаннями: 16 травня, коли в Україні відзначали День вишиванки, фахівці ТОВ «Закарпаттяенергозбут» (Група Tolk) завітали до Ужгородського ліцею «Лідер», щоб навчити школярів початкової школи основам енергоощадності. Вже традиційно допомагав у цьому Tolkовий Світлячок.

Гарний настрій, усмішки на обличчях, неймовірно прекрасні вишиванки та нові цікаві знання – таким запам’ятається цей день для учнів 4-го класу ліцею «Лідер». Цього дня до школи завітала директорка ТОВ «Закарпаттяенергозбут» (Tolk) Наталія Німець, яка разом зі своїми колегами провела урок енергозбереження.

У доступній формі, з веселими вікторинами та розповідями, а також, беззаперечно, за допомогою унікального освітнього проєкту Групи – спеціальної брошурки із порадами, як заощаджувати електроенергію – відбулася зустріч школярів та фахівців компанії.

Дівчата й хлопці отримали брошури з Tolkовим Світлячком і залюбки читали його історії. Наввипередки розповідали, чи знають про той чи інший спосіб економії: дивувалися окремим порадам, зацікавлено дізнавались про інші, ділилися своїми думками та спостереженнями з кожного приводу. Так знайомство з головним героєм спеціально розробленої інтерактивної брошурки, який давав школярам корисні поради з економії енергії в побуті, переросло в цікаву гру.

«Допитливі очі, руки, що тягнуться догори, бажання поділитися своїми знаннями та спостереженнями та величезне задоволення від усвідомлення того факту, яким розумним, допитливим та свідомим росте майбутнє України – такою для мене була ця зустріч у школі, – розповіла ТОВ «Закарпаттяенергозбут» (Група Tolk) Наталія Німець. – Відверто приємним було те, як добре навчають наші освітяни дітей: дівчата й хлопці знали про те, як виробляється електроенергія, як потрапляє до наших осель, а також чули про основні способи її заощадження. Більше того, чи не кожен учень розказував, що не тільки чув про необхідність вимикати світло після того, як виходиш із кімнати, а й робить так. У нинішніх умовах ці знання та дії – безцінні, і за те, що батьки та вчителі прищеплюють їх, ми, енергетики, надзвичайно вдячні!»   

Наступного тижня Tolkовий Світлячок від Групи компаній Tolk продовжуватиме свої візити до школярів із різних навчальних закладів Закарпаття та Волині.

 Для довідки. Група компаній Tolk у жовтні 2023 року започаткувала освітній проєкт у сфері енергоощадження для юних українців. Це перший в Україні подібний освітній проєкт від компанії енергоринку для дітей молодшого віку, який втілений у формі спеціальної брошури «Tolkові поради Світлячка». Метою проєкту є формування свідомого ставлення до енергоспоживання у дітей молодшого шкільного віку; навчання дітей простим та дієвим методам економії енергії вдома та в школі; виховання екологічної відповідальності та дбайливого ставлення до довкілля та енергоресурсів. За час зі старту проєкту проведено низку уроків у навчальних закладах Закарпаття та Волині. Наразі видрукуване друге, доповнене видання брошури та плакати для шкіл на енергоощадну тематику.

 

24 травня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів