На Закарпатті судитимуть керівника комунального підприємства за розтрату бюджетних коштів під час закупівлі генераторів

На Закарпатті судитимуть керівника комунального підприємства за розтрату бюджетних коштів під час закупівлі генераторів
Прокурор Закарпатської обласної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт щодо директора одного з комунальних підприємств Мукачівської міської ради за фактом розтрати чужого майна у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України).

 

За даними слідства, вже під час воєнного стану через зловживання обвинуваченого під час закупівлі дизельних генераторів комунальному підприємству було завдано понад пів мільйона гривень збитків.

Без проведення моніторингу ринкових цін та розгляду інших пропозицій замовник уклав договір із постачальником на закупівлю товару за завищеною вартістю. Сума завищення склала 538 тис. грн.

Наразі завершено досудове розслідування, яке здійснювало ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу обласного Управління СБУ та Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ. Обвинувальний акт скеровано до Мукачівського міськрайонного суду.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

26 травня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів