Фонди краєзнавчого музею імені Тиводара Легоцького поповнили нові артефакти

Фонди краєзнавчого музею імені Тиводара Легоцького поповнили нові артефакти
Про це повідомили на сторінці закладу у ФБ.

 

Доцент кафедри археології, етнології та культурології  УжНУ Володимир Мойжес передав археологічні знахідки, які були знайдені під час археологічних досліджень на території Замкової церкви у 2023 році. Серед них: монети, елементи одягу та особистих речей, зброя, церковні атрибути та багато іншого. Про це поінформували у Краєзнавчому музеї імені Тиводара Легоцького. 

Перлиною знахідок є рідкісна шабля та фрагменти піхов. Знахідка є надзвичайно цінною, оскільки стан збереженості артефакту дозволяє детальніше ознайомитися з особливостями зброярного мистецтва тієї епохи.

Старовинна шабля, яку під час археологічних розкопок виявив Володимир Мойжес

Монети, які були передані охоплюють кілька історичних періодів. Ці артефакти відкривають нові можливості для вивчення економічної, соціальної та політичної історії регіону. Вони є прямим свідченням культурних та торговельних зв'язків, які існували в минулому.

Дані знахідки передані до фондів музею для подальшого опрацювання. Згодом після опрацювання та внесення до єдиного державного реєстру, доповнять експозицію.

Старовинна знахідка

Археологічні дослідження будуть продовжуватись і цьогоріч. Дирекція музею відповідно до договору про  співпрацю продовжує надавати базу, на руїнах середньовічної церкви, для проведення археологічної практики.

Максим Наровський, старший науковий співробітник сектору археології

 

29 травня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів