За 6 000 доларів намагались підкупити прикордонника – на Закарпатті підозрюють двох переправників ухилянтів

За 6 000 доларів намагались підкупити прикордонника – на Закарпатті підозрюють двох переправників ухилянтів
Про це інформує пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону

 

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру двом місцевим мешканцям за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, 36-річні підозрювані підшукали чотирьох чоловіків призовного віку, які хотіли виїхати за кордон під час війни, доставили їх до одного з прикордонних населених пунктів в Ужгородському районі, де забезпечили тимчасовим житлом, а згодом супроводили до лінії кордону із Словаччиною для подальшого їх переміщення за межі України. Свої послуги оцінили у 25 тисяч доларів США.

Встановлено, що за гроші спільники намагались «домовитись» із військовослужбовцем 94 прикордонного загону, щоб той надав інформацію щодо охорони державного кордону на своїй ділянці відповідальності. Останній повідомив про цей факт правоохоронців, які задокументували протиправну діяльність переправників.

Під час надання прикордоннику майже 6 тисяч доларів США підозрюваних затримали у порядку ст. 208 КПК України. Наразі їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із визначенням розміру застави. Водночас перевіряється причетність до злочину інших осіб.  

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за матеріалами Департаменту військової контррозвідки СБУ та спільно із відділом внутрішньої та власної безпеки по 94 прикордонному загону (м. Чоп) Державної прикордонної служби України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

30 травня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів