На Закарпатті 122 людей оштрафували за перебування у прикордонній смузі без дозволів

На Закарпатті 122 людей оштрафували за перебування у прикордонній смузі без дозволів
Про це Суспільному повідомила речниця Чопського прикордонного загону Олена Трачук.

 

Дозволи на перебування у прикордонній смузі почали оформляти з кінця березня, а перевіряти почали з 1 травня.

"Якщо людина, яка незаконно перебуває у прикордонні саме з метою подальшого незаконного перетину державного кордону, то окрім того, що ми притягаємо до відповідальності за порушення прикордонного режиму, ми також притягаємо до адміністративної відповідальності і за спробу незаконного перетину державного кордону", — розповіла Олена Трачук.

"Багато жителів Чопа і не тільки Чопа зверталися до нас. Ми їм допомагаємо виготовляти витяги із Державної міграційної служби", — каже в.о. начальника управління ЦНАП Чопської міськради Михайло Чолавин. "Далі вони пишуть заяви, беруть ці витяги та йдуть у прикордонний загін для отримання дозволу на перебування у прикордонній смузі. Процедура отримання витягу триває одну добу, але в нас є два реєстратори, тобто ми працюємо досить швидко".

За словами речниці Чопського прикордонного загону Олени Трачук, наразі отримали понад 12 тисяч звернень від фізичних та юридичних осіб. "Саме від юридичних осіб ми наразі отримали 230 звернень, зокрема, це є великі підприємства, що налічують, наприклад, 2 тисячі людей. Станом на 30 травня видано близько 3,5 тис. дозволів. Ще 8 тисяч дозволів у нас на опрацюванні".

За словами речниці Мукачівського прикордонного загону Лесі Федорової, станом на 30 травня видали 12 875 дозволів, ще 10 тисяч наразі опрацьовують.

 

01 червня 2024р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів