Віктор Микита: "Сьогодні дві крилаті ракети перетнули повітряний простір Закарпаття. Це повинно повернути всіх до реальності"

Віктор Микита: "Сьогодні дві крилаті ракети перетнули повітряний простір Закарпаття. Це повинно повернути всіх до реальності"

 

Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита сьогодні на своїй сторінці повідомив про нічні обстріли України ворогом та про необхідність вживати заходів щодо стабілізації ситуації в енергетиці.

Ворог продовжує знищувати енергетичну інфраструктуру країни. Стратегія очевидна – посіяти паніку серед населення та залишити людей без базових речей для життєдіяльності.

Терористична держава завжди буде поряд і завжди загрожуватиме нам. Так склалося історично, і адаптація до цих реалій – єдиний шлях існування країни.

Сьогодні дві крилаті ракети перетнули повітряний простір Закарпаття.

Це повинно повернути всіх до реальності й змусити нарешті викинути з голови дивні наративи про «захист гір», «прикриття з боку сусідніх держав», «оберіг від вищих сил» та інше.

Єдиний шлях забезпечити безпеку життєдіяльності краю – це децентралізація енергетичного сектору. Якщо хочемо бути зі світлом, його треба виробляти самостійно, локально за рахунок сучасних високотехнологічних рішень.

Кожна громада, райони та область повинні шукати шляхи створення цих систем. Формувати майданчики для інвестора, пропонувати найкращі умови, виходити з цими пропозиціями на внутрішні та міжнародні платформи.

Ми започаткували цей процес з перших місяців широкомасштабної війни. Сформували напрямки, забезпечили необхідну комунікацію та консультації для того, щоб допомогти громадам реалізовувати власні проєкти. І маємо вже низку ефективних кейсів, які працюють на окремі громади, котрі мислять стратегічно та думають передусім про людей.

Поєднання сонячної, гідро- та вітрової генерації з дотриманням екологічних норм – єдиний шлях, який може забезпечити енергетичну безпеку громад.

Усі наративи про те, що «можуть перестати рости яфини», «може не розмножуватися якийсь вид риби», «може зникнути якась рослина», «менше буде туристів» та інші, нікого не будуть цікавити, якщо можуть зникнути люди, які проживають на цих територіях.

Усе це, безперечно, важливо, але точно буде вторинним, якщо в домівках не буде світла, діти навчатимуться при свічках, людям не буде за що годувати свої родини, зупинятимуться підприємства та надходження, за рахунок яких фінансуємо ЗСУ.

Цього року ми перерахували понад 700 млн грн для наших захисників. Якщо цих коштів не буде – завтра ворог постукає у кожні двері.

Минулого року всі відчули, що таке 16 годин без світла.

??У країні війна, вона не десь там, вона – тут і зараз. Або ми всі почнемо мислити прагматично, або вже завтра ворог диктуватиме умови, за якими кожен з нас буде жити".

 

01 червня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів