Нацгвардійці привітали в Ужгороді дітей-переселенців з Маріуполя

Нацгвардійці привітали в Ужгороді дітей-переселенців з Маріуполя
Спеціальну техніку, спорядження, засоби захисту та безпілотники продемонстрували гвардійці маленьким мешканцям Ужгорода з нагоди Дня захисту дітей.

 

Діти з радістю роздивлялись прилади нічного бачення, випробовували на міцність бронежилети і шоломи та робили фото на згадку. Особливе задоволення отримали від знайомства зі спецтехнікою. За допомоги гучномовців своїм батькам, що люблять їх і щосили вигукували «Слава Україні!».

«Ми із задоволенням відгукнулись на запрошення організаторів цього заходу. Діти повинні бачити, що є сила, яка може захисти їх і їхнє мирне майбутнє. Ми хотіли продемонструвати, що нам є чим забезпечити мир та спокій містах де живіть наші діти й захистити людей і населені пункти в гарячих точках нашої країни. Головне, що ми хотіли сьогодні донести всім –  Діти мають і будуть жити у вільній і безпечній Україні», – розповів сержант з позивним «Чародій».

Ініціатором заходу виступив центр підтримки переселенців «Я – Маріуполь». Сьогодні там зареєстровано майже півтори тисячі вимушених переселенців. Серед них багато дітей військовослужбовців, які захищали Маріуполь, отримали поранення, потрапили в полон чи загинули. Кожна секунда, яка відволікає дітей від тих страшних спогадів на вагу золота. Тому організатори влаштували для відвідувачів свята майстер-класи, конкурси, аквагрим і фотозону.

«Діти – це маленькі частинки великого щастя, ім’я якому – життя. Тому ми спільно з нашими друзями і партнерами для всіх дітей Ужгорода влаштували незабутнє свято. Ми дуже раді, що завдяки спільним зусиллям нам вдалося подарувати малечі стільки посмішок і чудових вражень», – розповіла керівниця центру підтримки переселенців «Я – Маріуполь» Галина Миролюбова.

У заході взяли участь декілька сотень дітей. Кожен отримав на згадку не лише гарні емоції і враження, а і селфі з бійцями Національної гвардії України.

 

02 червня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів