Рідні військовополонених та зниклих безвісти захисників України поспілкувалися із представниками організацій, які займаються пошуком та обміном воїнів

Рідні військовополонених та зниклих безвісти захисників України поспілкувалися із представниками організацій, які займаються пошуком та обміном воїнів
Про це інформує Служба зв’язків з громадськістю Закарпатського ОТЦК та СП.

 

Днями у приміщенні Тячівської районної військової адміністрації за ініціативи Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими та за підтримки Закарпатського ОТЦК та СП відбулась зустріч із родинами військовополонених та зниклих безвісті.

Представники практично всіх структур, які задіяні в процесі пошуку зниклих безвісті та в процесі організації повернення наших героїв з полону, а це представники Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, Секретаріату Уповноваженого з питань зниклих безвісті за особливих обставин, Уповноваженого Верховної Ради України з питань людини, Міжнародного комітету Червоного хреста, пояснили близьким і родичам воїнів чим займається кожна зі структур, які зусилля докладають і з якими перепонами вони стикаються в своїй роботі.

Зустріч відбувалася в неформальній обстановці, рідні захисників могли поспілкуватися безпосередньо з представником кожної з структур, дізнатися яка поточна ситуація із захисником, що можна ще зробити, зрозуміти, на якому етапі знаходиться пошук, який статус захисника.

Як каже представник Тячівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки капітан Павло Катрич: «Рідні не завжди розуміють, як відбувається цей процес. І дуже добре, що люди сьогодні можуть безпосередньо поспілкуватися із представниками органів, які контрено займаються пошуком і обміном захисників України».

Андрій Панасюк, представник Західного регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, зазначає: «Не люди повинні ходити в державні органи, а ми маємо приходити до цих людей і допомагати їм всім чим можемо. Найчастіше рідні звертаються із питаннями щодо обміну, щодо місця утримання в росії захисників, щодо стану їхнього здоров’я. На жаль, питання складні і не завжди можемо відповісти на них, адже росія абсолютно не дотримується норм міжнародного права. Вона часто не повідомляє взагалі, що даний захисник знаходиться у них в полоні, практично ніколи не повідомляє про місце утримання захисника України, цю інформацію ми часто беремо з інших джерел. Я раджу ніколи не втрачати надію на швидке повернення героя. Можу запевнити, що ми робимо все, що можемо для цього».

 

04 червня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів