11–12 червня на Закарпатті вдруге пройде «Школа експортера»

11–12 червня на Закарпатті вдруге пройде «Школа експортера»
Про це інформує Закарпатська ОВА.

 

Дводенний безоплатний тренінг-інтенсив об’єднає близько тридцяти представників місцевих та релокованих компаній.

 До участі в навчальному курсі запрошують менеджерів та керівників підприємств, які вже здійснюють зовнішньоекономічну чи митно-брокерську діяльність або ж лише прагнуть розпочати свій шлях у цій сфері, відзначив на брифінгу директор департаменту економічного та регіонального розвитку ОВА Тарас Триндяк.

 «Експорт для Закарпаття є дуже важливим, адже наша область прикордонна і межує одразу з кількома європейськими країнами. Зараз у нас функціонує багато підприємств, які орієнтовані на зовнішньоекономічну діяльність. Для них знання правильної організації та проведення експорту є дуже важливими. Однак «Школа експортера» орієнтована й на початківців, які хочуть реалізовувати свою продукцію в країнах ЄС», – наголосив Тарас Триндяк.

За його словами, перший тренінг, що був присвячений обговоренню шляхів виходу на міжнародний ринок, документального супроводу, фінансування й логістики, зацікавив експортерів. Цьогоріч підготували не менш насичену програму ?? http://surl.li/ufflh.

 Учасники заходу зосередяться передусім на особливостях митного законодавства, зокрема імплементації в Україні європейських стандартів, функціонуванні системи спільного транзиту NСTS, сертифікатах походження товару тощо.

 «Наша команда також зацікавлена в тому, щоб суб’єкти, які здійснюють зовнішньоекономічну діяльність, були обізнані в митному праві. Ми прагнемо, щоб вони могли використовувати весь комплекс інструментів, які дозволяє отримати українське та європейське законодавство, й були конкурентоздатними на ринку ЄС», – підкреслив в.о. заступника директора Закарпатської митниці Василь Татош.

Як зауважила начальниця управління регіонального розвитку департаменту економічного та регіонального розвитку ОВА Ельвіра Лесишин, тренінг-інтенсив має на меті не тільки дати базові знання, а й допомогти малим і середнім підприємствам Закарпаття та релокованому бізнесу вдосконалити навички у сфері експорту.

 Ознайомитися з усіма деталями дводенного заходу та подати заявку на участь можна за посиланням: http://surl.li/uffmm. Місце проведення тренінгу повідомлять зареєстрованим учасникам.

 «Школу експортера» обласна військова адміністрація та Закарпатська митниця організовують спільно з Програмою розвитку ООН у межах реалізації проєкту «Підтримка інклюзивного економічного розвитку в Україні шляхом поєднання просування експорту з регіональним розвитком та Цілями сталого розвитку» за підтримки проєкту міжнародної співпраці ReACT4UA («Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у сфері торгівлі»), який фінансує уряд Німеччини і втілює німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

 

 

 

05 червня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів