Закарпаття отримало чергову партію гуманітарної допомоги від угорських партнерів

Закарпаття отримало чергову партію гуманітарної допомоги від угорських партнерів
Про це повідомила Закарпатська ОВА.

 

У передачі взяли участь перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький, очільник облради Роман Сарай та Генеральний консул Угорщини в м. Ужгород Йожеф Бачкаі.

Сусідня країна відреагувала на потребу області в медичних засобах, тому зібрала і привезла 5 нових сучасних апаратів ШВЛ, 7 шприцевих насосів, а також лікарські препарати, що мають протизапальну дію, – незамінний засіб на передовій.

 «Закарпаття має сталу і тісну співпрацю з Угорщиною. Ще до початку повномасштабного вторгнення країна-сусідка підтримувала наш край. Після 24 лютого ми отримували десятки вантажів із продуктами харчування, предметами гігієни, товарами першої необхідності. Угорщина приймає українських дітей на літній відпочинок та оздоровлення», – прокоментував Мирослав Білецький.

За його словами, окремий напрям співпраці – медична сфера. До прикладу, з 2017 по 2022 роки партнери передали Закарпаттю 110 700 доз вакцин від різних інфекційних хвороб на загальну суму близько 50 млн грн. Медичні заклади краю отримували важливе обладнання – від апаратів УЗД до рентгенівських мобільних систем, інкубаторів для новонароджених та санітарного автомобіля.

 «Ми вдячні нашим угорським партнерам за допомогу та підтримку України й українців у цей непростий час. Сподіваємося на плідну співпрацю і надалі», – підкреслив перший заступник голови ОВА.

 

 

06 червня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів