Обласна клінічна лікарня співпрацюватиме з медичним закладом Любліна

Обласна клінічна лікарня співпрацюватиме з медичним закладом Любліна
Закарпатська обласна клінічна лікарня ім. А. Новака та Регіональна спеціалізована лікарня ім. Стефана Кардинала Вишинського, що в Любліні, напередодні підписали Меморандум про співпрацю.

 

 

Цей важливий крок ознаменував початок реалізації спільного проєкту в межах програми Interreg NEXT Польща – Україна 2021-2027.

Усе це стало можливим завдяки тому, що у грудні 2023 року наш регіон став одним із переможців транскордонної програми за напрямком «Охорона здоров’я», до складу Моніторингового комітету якої входить і заступник голови ОВА Василь Іванчо.

За його словами, тепер медичні осередки будуть працювати над впровадженням та вдосконаленням сучасних діагностичних і терапевтичних методів. Особливу увагу приділятимуть серцево-судинним захворюванням, нейрохірургічним втручанням та лікуванню бойових травм, що дозволить значно підвищити ефективність надання медичних послуг.

Одним із ключових напрямків є придбання сучасного діагностичного та ангіографічного обладнання для обох лікарень. Це оснащення допоможе вчасно і точно визначати захворювання, що є критично важливим для надання своєчасної та якісної допомоги.

Меморандум також передбачає поглиблення транскордонного співробітництва між закладами охорони здоров’я. Взаємодія лікарів за допомогою телемедичних засобів і обмін найкращими практиками дозволять покращити рівень надання послуг.

Василь Іванчо зауважив, що для підсилення Закарпатської обласної клінічної лікарні ім. А. Новака отримали понад 1,1 млн євро від Євросоюзу, а це 90% від загальної вартості проєкту. Ці кошти стануть важливим ресурсом для реалізації поставлених завдань і забезпечення якісної допомоги.

«Сподіваємося на плідну й ефективну співпрацю з польськими партнерами задля добробуту краян, швидшого і точнішого діагностування, якісного й своєчасного лікування тих, хто цього потребує», – прокоментував заступник очільника Закарпаття, інформує Закарпатська ОВА.

 

07 червня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів