Ноу-хау від контрабандистів: імпортні ліки - під капотом

Ноу-хау від контрабандистів: імпортні ліки - під капотом
До такого протизаконного переміщення через кордон вдався житель Мукачева, наважившись «зеленим коридором» непомітно завезти з Угорщини партіюмедикаментів для подальшого збуту на митній території України.

 

Це сталося на митному посту «Астей», що в зоні діяльності Закарпатської митниці. Повертаючись з Угорщини додому, водій автомобіля марки «Фольксваген Пассат» свідомо «припаркувався» у спрощеній смузі митного контролю. Своїми діями він декларував, що дотримується митних правил. Усно заперечив митникам про наявність у транспортному засобі товару, що оподатковуються або підпадає під встановлені законодавством обмеження, та будь-яких інших прихованих предметів.

Коли інспектори-пошуківці скерували легковик для проведення ретельного огляду, розпочавши з перевірки капоту, поведінка «впевненого в собі» чоловіка дещо змінилася. Як виявилося, не зовсім добросовісний гр.України приховав заздалегідь від митного контролю 132 упаковки медикаментів угорського виробництва. Ліки були акуратно обгорнуті в поліетиленові пакети та розміщені у спеціально встановленій, не передбаченій заводом-виробником, картонній пластині, між моторним відсіком та капотом іномарки.

За даним фактом відносно закарпатця складено протокол про порушення митних правил за ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Медикаменти різного асортименту, попередня вартість яких становить майже 25 тис. грн, вилучено разом з автомобілем, що використовувався для переміщення прихованого від митного контролю товару, оціненим у близько 400 тис. грн. Справу скеровано до суду.

Пресслужба Закарпатської митниці

 

07 червня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів