«Зайві» запчастини до престижних автомобілів опинилися на складі Закарпатської митниці

«Зайві» запчастини до престижних автомобілів опинилися на складі Закарпатської митниці
Про це інформує пресслужба відомства.

 

Посадові особи управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил запобігли незаконному ввезенню партії запчастин, яких завозили в Україну без документів та в обхід сплати митних платежів.

Порушення задокументовано на митному посту «Тиса», що на кордоні з Угорщиною. Водій вантажівки переміщував в режимі «імпорт» запасні частини до таких автомобілів як «Porsche», «Volkswagen», «Mercedes», загальною вагою 19,5 тонн, у кількості 58 вантажних місць, вартістю 88,4 тис євро. Товар відправляла угорська фірма на адресу луцького підприємства.

Під час митного контролю встановлено перевищення вагових параметрів вантажу. Це стало підставою для проведення повного вивантаження товару та його підрахунку.

У ході перевірки виявлено невідповідність кількості заявлених місць, кількості товару, його найменування та маркування. Так, замість 58 вантажних місць фактично було 60 із товаром відсутнім у товаросупровідних документах.

До слова, відповідно до митного законодавства (ч.2 стаття 191 МКУ) перевізник зобов?язаний під час прийняття товарів до переміщення перевірити точність всіх відомостей щодо кількості вантажних місць, їх маркування тощо.

Тож, за надання митному органу неправдивих даних про переміщуваний імпортний товар, відносно перевізника складено протокол про порушення митних правил за ч.1 статті 483 МКУ.

«Зайвий» товар із 88 комплектів запчастин (294 шт) орієнтовною вартістю понад мільйон гривень вилучено до рішення суду.

 

07 червня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів