Енергетична безпека Закарпаття та підготовка регіону до викликів, які очікують уже цієї осені: відбулося чергове засідання Ради оборони області

Енергетична безпека Закарпаття та підготовка регіону до викликів, які очікують уже цієї осені: відбулося чергове засідання Ради оборони області
Про це повідомив керівник ОВА Віктор Микита.

 

"Ворог завдав шість комбінованих цілеспрямованих атак на українську енергосистему. Електроенергії значно не вистачає для покриття потреб всіх споживачів на території України.

Дав доручення невідкладно сформувати пропозиції за напрямками забезпечення електроенергією кожного сектору економіки та життєдіяльності краю.

Заслухали керівника ПрАТ «Закарпаттяобленерго» щодо ситуації з електропостачанням. Наголосив на неухильному дотриманні графіків вимушених відключень. Люди повинні знати погодинно, де і коли не буде електрики.

Окремо формується пакет пропозицій для громад, який дасть можливість кожній з них створити децентралізовану енергосистему. Сонячна, вітро- та гідроенергетика – основа цієї роботи.

Ми вже маємо громади в області, які завдяки гідроенергетиці жодного разу не відключалися від енергозабезпечення. Вони, як ніхто, відчули ефективність прийнятих рішень на місцях.

Зараз на столі – запити від декількох громад області на інвестиційні проєкти щодо альтернативних джерел енергозабезпечення. Найближчим часом група експертів та екологів почне формувати стратегію у цих громадах.

Для тих очільників громад, які вважають, що когось не торкнеться енергетична криза, зауважу, що вона вже стосується кожного. Тож раджу не чекати, а вже почати мислити прагматично, працювати з громадами та приймати рішення.

Важливе питання – це безперебійна робота критичної інфраструктури, медичних закладів, екстрених служб, осередків освіти тощо.

Окреме питання – безперебійний мобільний зв’язок та інтернет.

Забезпечення населення паливними дровами – один з пріоритетів. Розрахунки вже формуються для початку накопичення необхідних обсягів.

Питання енергетичної безпеки одне з пріоритетних і перебуває на особистому контролі", - написав Віктор Микита.

 

07 червня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів