Закарпатські митники не дозволили завезти зі Словаччини партію незадекларованих та підакцизних товарів для вейпінгу

Закарпатські митники не дозволили завезти зі Словаччини партію незадекларованих та підакцизних товарів для вейпінгу
Про це інформує пресслужба відомства.

 

У неділю, 9 червня, на митному посту «Ужгород-автомобільний» посадові особи управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Закарпатської митниці задокументували одразу 2 протоколи через незаконне ввезення на митну територію України товару без декларування.

Майже 360 шт флаконів з рідиною для електронних сигарет у фабричній упаковці різних торгових марок митники виявили під час перевірки багажного відсіку мікроавтобусу в одній із картонних коробок. Хоча до проведення митного контролю водій, 67-річний житель Закарпаття, обрав «зелений коридор», вдаючи добропорядного громадянина, який дотримується вітчизняного законодавства. Ще й усно запевняв, що не переміщує товару, загальна вартість якого понад 500 євро і потребує обов’язкового декларування та сплати митних платежів.

Зрозумівши, що «встряг» у неприємності, чоловік «скинув» провину на малознайому особу, яка в Словаччині ніби-то передала коробку з товаром для перевезення в Мукачево.

Тож, за недекларування товарів, які переміщувались через митний кордон України, відносно закарпатця складено два протоколи за статтею 471 Митного кодексу України.

Не задекларовані флакони з рідиною для вейпів у фабричній упаковці, в асортименті (239 шт без вмісту нікотину і 100 шт з нікотином) торгових марок: «RIOT PUNX», «DINNER LADY» та «ELFLIQ», без марок акцизного збору України вилучено. Їх остаточну вартість встановить спеціаліст-експерт. Крім того, митниця скерує повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки злочину за статтею 204 ККУ.

Довідково: З 1 липня 2023 року в Україні діє обмеження на ввезення рідин, смак яких відрізняється від смаку тютюну. Згідно з цими правилами, не можна ввозити в країну заправки до вейпів в резервуарах об'ємом більше 10 мл Зазначимо, що перевищення цих норм призводить до штрафних санкцій.

 

 

 

10 червня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів