Енергетична безпека Закарпаття – головна тема робочої наради у військовій адміністрації

Енергетична безпека Закарпаття – головна тема робочої наради у військовій адміністрації
Про це повідомив керівник ОВА Віктор Микита.

 

Максимально конструктивна комунікація. Практичні кейси та вже реалізовані рішення, які підтвердили ефективність у промисловому секторі нашого регіону. Все це повинно й буде працювати для людей.

Разом із керівниками ПрАТ «Закарпаттяобленерго», Закарпатської філії ТОВ «Газмережі», власниками енергетично автономних підприємств та економістами обговорили деталі стратегії енергетичної децентралізації регіону.

Керівники компаній поінформували присутніх про особливості застосування технології газової генерації електроенергії для власного споживання та забезпечення автономного функціонування виробничих процесів.

Згідно з розрахунками споживання електроенергії, Закарпаття має найбільшу частку споживання саме населенням серед усіх областей країни. Це особливість нашого регіону.

Частка споживання підприємствами становить до 45% зі зміною відсотків у різні пори року.

Найбільші компанії можуть забезпечити себе автономними газовими станціями для генерації енергії, що зменшить навантаження на енергосистему краю та вивільнить потужність для побутових споживачів.

Інакше кажучи, якщо підприємства менше споживають енергії із загальної мережі, то більше енергії залишається населенню. Це означає більше світла в домівках людей у межах доведених лімітів потужності.

Одночасно з генерацією електрики виробляється теплова енергія, яка також може бути використана в промислових цілях.

Окремо хочу зазначити, що на Закарпатті триває видобуток власного газу. Цей ресурс може бути використаний для газової генерації електроенергії в загальну мережу, що дасть можливість державі менше платити за імпортовану електроенергію, виробляючи свою на установках вказаного типу.

Незабаром розпочнуться консультації з представниками 100 найбільших підприємств краю для аналізу можливості впровадження технологій газової генерації електроенергії.

 

 

12 червня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів