В Ужгороді відомий органіст та композитор Богдан Дем’яненко презентує «1000 років української музики: органна версія»

В Ужгороді відомий органіст та композитор Богдан Дем’яненко презентує «1000 років української музики: органна версія»

 

16 червня (неділя) Богдан Дем’яненко - органіст, музикознавець, композитор, молодий український науковець представить концертну програму, що є першою частиною його нового масштабного авторського проєкту «1000 РОКІВ УКРАЇНСЬКОЇ МУЗИКИ: ОРГАННА ВЕРСІЯ».

Мета проєкту – нагадати нам про цілісність нашої багатовікової музичної традиції і її глибинну спорідненість із музичною культурою Західної Європи. Ось чому Богдан Дем’яненко обирає у якості головного «героя» проєкту власне орган - музичний інструмент, який століттями вдосконалювали у Західній Європі і який асоціюється передусім із західноєвропейською музикою. Слухачі матимуть змогу пройти чималий історичний шлях і поринути в українську музику Середньовіччя, Бароко, Класицизму та сучасності.

В органних версіях Богдана Дем’яненка Ви почуєте дохристиянську пісню про створення світу, візантійський наспів, партесні концерти невідомих авторів XVII-XVIII ст., твори М. Березовського, А. Веделя, а також органні композиції Л. Дичко, М. Шуха, В. Гончаренка, С. Острової, Б. Дем’яненка.

Дем’яненко Богдан - доктор філософії, дослідник української професійної хорової музики доби Гетьманщини, автор понад півтора десятка наукових статей в українських та іноземних виданнях. Багато років займається пропагуванням української музики Бароко, розшифровкою нот з рукописів XVII–XVIII століть.

Як органіст виступав з численними сольними концертами у філармонійних залах України (Харків, Київ, Львів, Ужгород, Рівне та ін.), гастролював у Словаччині та Німеччині. Серед сольних програм «Українське Бароко на органі», «Christ lag in Todesbanden» («Христос лежав в обіймах смерті»), «Німецьке органне Бароко до Баха», «Різдвяний дарунок», концертні програми до Великодня, Дня закоханих, «Музика моря» та ін.

Автор хорової, оркестрової, камерної та органної музики. Учасник фестивалів «Музичні прем’єри сезону», «Через століття та країни», «Київ Музик Фест», Міжнародного молодіжного фестивалю органної музики ім. Наталії Висіч, «Michalovský organ», «Organové dni Jozefa Grešáka» та ін.

Музичний вечір розпочнеться о 17:00   

Тривалість: півтори години.

Ведуча  – Наталія Піцур.

У разі оголошення повітряної тривоги під час концерту його буде перервано, а гостям запропоновано перейти в безпечне місце.

Захід проходитиме для підтримки наших доблесних Збройних Сил України.   

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

КВИТКИ продаються у КАСІ філармонії (можна замовити за тел.: 050 041 28 55 Ольга Євгенівна) та на CONCERT.UA. ПРИЄМНОГО ПЕРЕГЛЯДУ! БУДЬТЕ ЗДОРОВІ! ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

 

 

15 червня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів