Іноземець понад 2 роки намагається через суди повернути свою доньку в Нову Зеландію

Іноземець понад 2 роки намагається через суди повернути свою доньку в Нову Зеландію
Понад два роки Д’Соуза Джоел Брендон, громадянин Нової Зеландії, намагається отримати можливість спілкуватися і повернути свою доньку, яка народилася у шлюбі із дружиною із Закарпаття. І хоча рішення суду вступило в законну дію, іноземець каже, що стикнувся не тільки з супротивом дружини, але й невідомих місцевих у Мукачеві, а також хейтом у соцмережах. Свою непросту історію він розповів журналістам в Ужгородському прес-клубі. Юридичний бік справи прокоментувала адвокатка Наталія Стегура.

 

За її словами, Д’Соуза Джоел Брендон звернувся до неї у процесі виконання рішення суду, яке набуло законної сили ще від 25 січня 2023 р.

«У рішенні суду йдеться, що законну дитину Д’Соуза Джоел Брендона, народжену у законному шлюбі, потрібно повернути на територію Нової Зеландії, громадянкою якої є дівчинка, - коментує Наталія Стегура. -  До сьогодні виконати рішення суду не змогли. Однієї з підстав була в першу чергу відмова матері від виконання рішення суду. У подальшому жінка намагалася тиснути на дитину і стверджувати, що саме дівчинка проти проживання разом з батьком. Але це не відповідає дійсності, батько і донька у дружніх хороших стосунках. Батько не хоче наносити моральної шкоди дитині і прагне, щоб все щоб було по згоді, думаючи про пихологічний стан дитини. 

Зараз дівчинці 9 років, родина до 2021 року жила у Новій Зеландії. Проте, за словами Д’Соуза Джоел Брендона, дружина Крістіна у 2021 році вирішила поїхати до батька, який захворів. «Потім вона відтерміновувала своє повернення кілька разів, потім почала писати, що карантин по корона вірусу», - розповідає чоловік. За його словами, дружина не захотіла повертатися у безпечну країну і після того, як почалася війна, треба було приймати якісь рішення.  

«Я поговорив з адвокатом у Новій Зеландії, показав всі свої документи, розмовляв з моєю донькою Пейтон. Адвокат порадив зконтактувати з урядовими службами. Ми зв’язали з Україною, це зайняло певний час, оскільки йшла війна. Коли оголосили про судове засідання, дружина не хотіла взяти документи і прийти у суд. Через це слухання відкладалися. Суд прийняв рішення розглянути справу без її участі. Суд прийняв рішення повернути дитину батькові, як тільки рішення набрало законної сили, Крістіна заблокувати мене, не даючи поспілкуватися з донькою. Це був не перший випадок»,- розповів Д’Соуза Джоел Брендон.

За словами чоловіка, вони з донькою не зустрічалися майже три роки (спілкувалися онлайн), доки він не приїхав в Україну у березні 2023 р.

«Протягом першого вилучення донька сказала, що хоче бути зі мною, але не хоче повертатися до Нової Зеландії. Ми почали спілкуватися по скайпу, але дружина знову заблокувала зв'язок. І почала налаштовувати дівчинку проти мене. Звичайно, якщо упродовж кількох місяців слухати, що каже мама, то дитина у це повірить»,- каже чоловік.

За його словами, планувалося, щоб батьки домовляться про подальші дії за «столом переговорів», але у дружини постійні відмовки, вона не дозволяє спілкуватися з дитиною. Він як іноземець має обмежене перебування в Україні, і знову приїхав вирішити спір та виконати рішення суду. Цього разу, за словами Д’Соуза Джоел Брендона при виконанні рішення суду у супроводі поліції він сам зупинив всю процедуру, аби дитина не отримала стрес.

«Було багато посторонніх людей, які знімали відео з викриками і нецензурною лексикою, дитина перелякалась і я запропонував сам все зупинити.  Мати не визнає юридичних підходів, а поширює чутки та залучає невідомих людей, - пояснює Д’Соуза Джоел Брендон. 

На Закарпатті за останні 5 років, це друга подібна справа, в Україні таких на сьогодні кілька десятків, каже адвокатка Наталія Стегура.

«Тут задіяне міжнародне право, йде співпраця міжнародних урядів. Рішення суду є законним і відповідає абсолютно всім міжнародним стандартам, у даному випадку боржником по справі були порушені чинні норми», - додала адвокатка.  

Сам батько каже: все, що йому потрібно, щоб він міг спілкуватися з донькою Пейтон. «І я буду повертатися скільки потрібно. І заберу її в безпечне середовище. В Україні доньку до 8 років її не записували до школи, і тільки у 8,5 вона почала вчитися онлайн. Це міжнародна серйозна справа, в які залучені і українські установи та інституції Нової Зеландії».

 

 

04 липня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів