Фінансові порушення на майже 39 мільйонів гривень за перші півроку 2024-го виявили закарпатські працівники Держаудитслужби

Фінансові порушення на майже 39 мільйонів гривень за перші півроку 2024-го виявили закарпатські працівники Держаудитслужби
Працівники Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області за І півріччя цього року провели 11 ревізій та 6 перевірок, під час яких зафіксували фінансових порушень, які призвели до втрат на 37,5 млн грн та аудит фінансово-господарської діяльності, у ході якого виявили порушення ще на 1,2 млн грн.

 

 

За наполегливості аудиторів уже відшкодовано 22,7 млн грн.  

Ще за ці півроку на 356,6 млн грн виявили неефективних управлінських рішень або ризикових операцій.  

Фахівці Управління провели також 155 моніторингів та 6 перевірок закупівель, під час яких виявили порушення законодавства у сфері закупівель загалом на 396 млн грн. Відтак відмінено 12 торгів загалом на 47млн грн та у 44 випадках замовники розірвали договори – на 122,7 млн грн. Загалом вдалося попередити порушення під час закупівель на майже 170 млн грн.

Правоохоронним органам Управління передало матеріали 15 контрольних заходів, за результатами розгляду яких розпочато 6 досудових розслідувань. Крім того, правоохоронці долучили до вже наявних кримінальних проваджень матеріали ще 10 заходів державного фінансового контролю, які провели закарпатські аудитори.

За допущені фінансові порушення 44 посадові особи притягнуто до адміністративної відповідальності, 4 посадовців – до дисциплінарної та 17 –до матеріальної відповідальності.

Також за результатами ревізій та перевірок закупівель прийнято 8 управлінських рішень.

Пресслужба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області

 

16 липня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів