Дрони Закарпаття» – проєкт для всіх тих, хто давно мріяв опанувати пілотування БпЛА

Дрони Закарпаття» – проєкт для всіх тих, хто давно мріяв опанувати пілотування БпЛА
Цивільні до курсу можуть долучитися за донат, а військові – безоплатно. Цей проєкт сьогодні презентували на брифінгу в ОВА.

 

Заступник керівника області Олександр Пацкан зазначив, що ініціативу спільно започаткували і втілюють IT Cluster Transcarpathia та регіональний підрозділ Національної гвардії України.

 «Ми прекрасно розуміємо, що зараз війна технологій. Її важко виграти без таких передових рішень, і тому дуже приємно, що них долучається Закарпаття», – відзначив під час презентації Олександр Пацкан.

 Голова правління Закарпатського ІТ-кластера Станіслав Шикалов підкреслив, що проєкт ініціювали для підтримки обороноздатності країни, і назвав його ключові напрямки: власне навчальний курс із пілотування та виробництво дронів для військових за кошти, котрі спрямовують цивільні слухачі.

 З невеликими групами охочих працюють інструктори-нацгвардійці. Вони мають безпосередній бойовий досвід використання FPV-дронів, розвідувальних безпілотників та інших апаратів, розповів командир закарпатського підрозділу Національної гвардії України полковник Сергій Лук'янчиков.

Любомир Ільтьо, один з інструкторів навчальних груп проєкту, розповів, що курс складається з трьох етапів:

 теоретична частина, яка включає вивчення будови дронів, а також керування ними на симуляторі;

 навчання керування маленькими безпілотниками;

 опанування різних типів FPV-дронів і практичні заняття з імітацією реальних завдань не лише в закритому просторі, а й на відкритому.

Навчання проводять в Ужгороді. Тривалість – орієнтовно півтора-два місяці. До речі, перша група вже проходить курс, найменшому слухачеві – 17 років.

 Зараз триває набір до другої групи.

Реєстрація для всіх охочих доступна за посиланням: https://drones.itct.com.ua.

 

 

 

23 липня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів