На Закарпатті СБУ викрила інтернет-агітаторку, яка називала українців «голодранцями» на «історичній руській землі»

На Закарпатті СБУ викрила інтернет-агітаторку, яка називала українців «голодранцями» на «історичній руській землі»
Служба безпеки задокументувала протиправну діяльність інтернет-агітаторки, яка в забороненій соцмережі «Одноклассники» виправдовувала агресивну війну рф проти України.

 

За даними слідства, уродженка Луганщини систематично поширювала публікації про «благу місію визволення» російських військових, цитувала кадирова й відверто зневажала українців. 
В одному зі своїх ідейних дописів вона обзивала українців «голодранцями», які «живуть на історичній російській землі».
Судово-лінгвістична експертиза підтвердила, що опубліковані нею дописи виправдовують, визнають правомірною, заперечують збройну агресію російської федерації проти України. 
Під час обшуків за місцем тимчасового проживання фігурантки правоохоронці вилучили засоби зв’язку з доказами протиправної діяльності.
Слідчі СБУ повідомили зловмисниці про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. 
Заходи з викриття злочину здійснювали співробітники СБУ в Закарпатській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

30 липня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів