На Закарпатті втілюватимуть пілотний проєкт короткострокового навчання/перекваліфікації швачок

На Закарпатті втілюватимуть пілотний проєкт короткострокового навчання/перекваліфікації швачок
Про це інформує Закарпатська ОВА.

 

Перекваліфікація, навчання та подальше працевлаштування ВПО – один із пріоритетних напрямків роботи Закарпатської обласної влади й тема розмови з благодійними організаціями і донорами.

За словами першого заступника голови Закарпатської ОВА Мирославв Білецького, у регіоні працюють над реалізацією пілотного проєкту з короткострокового навчання/перекваліфікації швачок, який також передбачає практику на виробництві та подальше працевлаштування.

«Є ідея залучити для початку 100–120 жінок. Шукаємо партнерів, які зможуть взяти на себе фінансову частину цього проєкту. Після завершення навчання жінки зможуть працювати на місцевих чи релокованих підприємствах, а можливо, захочуть відкрити власну справу. Головне, що вони отримають стабільну роботу, заробіток, впевненість у завтрашньому дні», – прокоментував Мирослав Білецький.

Про перспективи співпраці, зокрема і щодо втілення в життя цієї ініціативи, йшлося в ОВА під час зустрічі з представниками благодійних фондів зі Сполучених Штатів Америки та Угорщини.

«Багатьом внутрішньо переміщеним особам, які проживають у шелтерах у нашому регіоні, нема куди повертатися: у них нема дому, у когось – і рідного міста. Тому працюємо над тим, щоб вони мали свій куточок, своє житло, змогли працювати і, зрештою, просто жити та планувати майбутнє», – зауважив перший заступник керівника краю.

 

 

04 серпня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів