На Закарпатті агрогосподарства залучили понад 202 млн грн від єРобота

На Закарпатті агрогосподарства залучили понад 202 млн грн від єРобота
Про це повідомляє Закарпатська обласна військова адміністрація.

 

Понад 202 мільйони гривень залучили агрогосподарства Закарпаття від початку дії державної програми єРобота.

Їм погодили 39 грантів за напрямками «Свій сад», «Своя теплиця» та виплатили вже майже 90% передбачених коштів, розповіла директорка департаменту агропромислового розвитку ОВА Ольга Перепелиця.

«Безповоротна фінансова підтримка дозволяє місцевому бізнесу розвиватися, розширюватися та створювати нові робочі місця. За грантові кошти підприємці можуть придбати саджанці дерев, насіння, необхідне обладнання, добрива, також гроші можна спрямувати на заробітну плату тощо», – зауважила керівниця профільного підрозділу ОВА.

Ольга Перепелиця прокоментувала, що за кількістю схвалених заявок суб’єктів господарювання лідирують Берегівщина та Ужгородщина. Загалом погоджені гранти дозволять збільшити площу насаджень у регіоні на понад пів тисячі гектарів. Площа під закладання 35 нових садів становить майже 533 га, під 4 теплиці – 5,2 га.

«Якщо говоримо про розподіл за культурами, то наші агрогосподарства планують закласти найбільше нових насаджень яблуні – майже 265 га, фундука й волоського горіха – 214 га, лохини та чорниці – 33 га», – зазначила директорка департаменту агропромислового розвитку ОВА.

Закарпатська область практично впродовж усього терміну дії цих напрямків програми є беззаперечним лідером як за обсягами погоджених грантів, так і за площами багаторічних насаджень, що закладаються за грантові кошти. Зокрема, у цьому році суб’єктам господарювання вже погодили 4? заявки на створення садів.

Нагадуємо, що подавати заявку на участь у програмі єРобота потрібно через портал Дія.

На створення або розвиток садівництва можна отримати від 140 тис. до 400 тис. грн за гектар. Площа території саду не має перевищувати 25 га.

Грантова програма з компенсації вартості теплиць допоможе аграріям залучити до 7 млн грн.

 

08 серпня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів