Віктор Микита: "Громади Закарпаття просунулися вперед у напрямі забезпечення власної життєдіяльності завдяки роботі з інвестиціями"

Віктор Микита: "Громади Закарпаття просунулися вперед у напрямі забезпечення власної життєдіяльності завдяки роботі з інвестиціями"
Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита під час візиту до Воловеччини разом із головою Нижньоворітської громади ознайомився з інвестиційним проєктом «Островський», який передбачає будівництво ВЕС для генерації електроенергії. Про це він написав у своєму Телеграм-каналі:

 

"ТГ вирішила, що в умовах тотального знищення енергетичної інфраструктури росіянами шлях до децентралізації енергетики є прагматичним рішенням, котре дозволить не тільки підтримати енергетичну систему країни, а й забезпечити реальні надходження коштів до бюджету для розвитку та функціонування громади.

Зі слів представників Нижньоворітської ТГ, при прийнятті рішення за основу взяли досвід Австрії, в гірських громадах якої розташований Тауернвіндпарк. Це система ВЕС у центрі альпійських гірських схилів на висоті 1900 м над рівнем моря.

Договір про соціальне партнерство, укладений між вітряним парком «Островський» та Нижньоворітською громадою, передбачає спрямування 3% доходу від продажу електроенергії до бюджету ТГ. У щорічному еквіваленті — це півтора мільйона гривень з одного вітряка. Сума зростатиме відповідно до кількості встановлених вітряків.

Для нас важливо, щоб ці умови були виконані з боку інвестора і громада вчасно отримала кошти, передбачені угодою. Не менш суттєвим є дотримання екологічних норм у межах реалізації проєкту. Ми уважно стежимо за тим, щоб інтереси людей, які проживають у Нижньоворітській громаді, та питання екології були дотримані в повному обсязі.

Варто відзначити, що громади Закарпаття суттєво просунулися вперед у напрямку забезпечення власної життєдіяльності завдяки роботі з інвестиціями. Це фундамент спроможності на десятиліття, і тут ключовою є стратегія розвитку.

Дякую Нижньоворітській громаді за ефективну роботу.

Рухаємося далі".

 

10 серпня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів