За 7 місяців закарпатські працівники Держаудитслужби виявили фінансові порушення, що призвели до втрат на майже 46 мільйонів гривень

Про це інформує пресслужба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області.

 

Працівники Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області за 7 місяців цього року провели 14 ревізій та 7 перевірок, під час яких зафіксували фінансових порушень, які призвели до втрат, на 44,7 млн грн та аудит фінансово-господарської діяльності, у ході якого виявили порушення ще на 1,2 млн грн.

За результатами контрольних закладів  уже відшкодовано 25,9 млн грн.

Ще за ці 7 місяців на 356,6 млн грн виявили неефективних управлінських рішень ризикових операцій.

Фахівці Управління провели також 172 моніторинги та 7 перевірок закупівель, під час яких виявили порушення законодавства у сфері закупівель загалом на 569,2 млн грн. Відтак відмінено 15 торгів загалом на 171,2 млн грн та у 47 випадках замовники розірвали договори – на 123,3 млн грн. Загалом вдалося попередити порушення під час закупівель на майже 294,5 млн грн.

Правоохоронним органам Управління передало матеріали 18 контрольних заходів, за результатами розгляду яких розпочато 6 досудових розслідувань. Крім того, правоохоронці долучили до вже наявних кримінальних проваджень матеріали ще 9 заходів державного фінансового контролю, які провели закарпатські аудитори.

За допущені фінансові порушення 56 посадових осіб притягнули до адміністративної відповідальності, 4 посадовців – до дисциплінарної та 18 –до матеріальної відповідальності.

Також за результатами ревізій та перевірок закупівель прийнято 8 управлінських рішень.

 

11 серпня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів