Закупівлі на понад 1 мільярд 43 мільйони гривень перевірили закарпатські аудитори за 7 місяців цього року

Пресслужба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області.

 

Порушень законодавства працівники Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області під час моніторингів та перевірок закупівель протягом січня-липня виявили на майже 569,2 мільйона гривень. Загалом зробили 172 моніторинги та 7 перевірок.  

Із виявлених порушень:

– у 48 випадках – це було порушення замовниками законодавства під час розгляду тендерних пропозицій та/або відхилення (невідхилення) тендерних пропозицій та невідміни торгів/ спрощеної закупівлі;

– у 8 випадках – порушення порядку оприлюднення інформації про закупівлю;

– у 8 випадках – порушення замовником законодавства щодо здійснення закупівлі без застосування визначених законодавством процедур закупівель та/або щодо правомірності обрання та застосування процедури закупівлі;

– у 28 випадках – інші порушення у сфері закупівель.

На майже 294,5 мільйони гривень порушень вдалося попередити.

За результатами моніторингів, які зробили спеціалісти Управління, замовники відмінили 15 процедур торгів загалом на 171,2 мільйона гривень та розірвали 47 договори на 123,3 мільйона гривень.

7 матеріалів перевірок закупівель передали правоохоронним органам.

Розпочато одне досудове розслідування та матеріали двох заходів фінансового контролю долучено до досудових розслідувань.

За порушення законодавства у сфері закупівель двох посадових осіб притягнули до відповідальності, штраф – 3,4 тисячі гривень.

 

 

15 серпня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів