Напали на прикордонника та відібрали зброю: у Румунії затримали українців, які незаконно перетнули кордон

Поліцейські румунського повіту Сату-Маре, що біля кордону з Угорщиною та Україною 16 серпня розгорнули пошукову операцію через українців які проникли через кордон. Наразі їх затримали.

 

У коментарі Суспільному речник української Держприкордонслужби Андрій Демченко підтвердив факт спроби незаконного перетину кордону українцями.

"Група з трьох порушників здійснила напад на одного з військовослужбовців зі складу прикордонного наряду на Закарпатті. Їх намагалися зупинити під час спроби незаконного перетину кордону в Румунію. Чоловіки, напавши на військовослужбовця вони відібрали зброю та вдалися до втечі в напрямку суміжної країни", — сказав пресофіцер ДПСУ.

За його словами, відразу на місце було вислано додаткові групи для пошуку правопорушників та перевірки тилових підступів до кордону. Також було поінформовано прикордонників Румунії та взаємодіючі правоохоронні органи.

Демченко додав, що одного з порушників невдовзі затримали неподалік: він намагався подолати "інженерні загородження", аби далі перетнути кордон. Затриманий виявився жителем Закарпаття.

"Також суміжна сторона (Румунія — ред.) повідомила, що за інформацією української сторони, неподалік кордону затримала громадянина України з документами, а невдовзі виявила й зброю, яку відібрали нападники. Вони покинули її на території Румунії. Затриманий вказав місце де саме сховав зброю. Невдовзі був затриманий ще один з втікачів", — розповів він.

Крім цього українські прикордонники також виявили набої, які під час втечі нападники викинули неподалік від місця нападу на військовослужбовця ДПСУ.

Демченко зазначив, що наразі тривають всі необхідні дії, щодо встановлення обставин. Зв'язок з прикордонниками Румунії підтримується.

 

18 серпня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів