49-річного закарпатця оштрафували за неправдивий виклик швидкої

49-річного закарпатця оштрафували за неправдивий виклик швидкої
9оловік вдав, що втратив свідомість, щоб розіграти батьків, повідомили на сторінці "103 Закарпаття" у Facebook.

 

«Чоловік раптово втратив свідомість», - такий виклик отримала бригада № 1203, яка поверталась з Рахова на пункт постійного базування в с.Верхнє Водяне.

«Ми тільки завезли жінку із задухою в лікарню – сторонній предмет потрапив глибоко в дихальні шляхи і частково перекривав доступ кисню, – як ще один критичний виклик. Водій Іван ПІПАШ домчав до місця, де був пацієнт, за лічені хвилини, - розповідає фельдшер Мар’яна БЕРЕЖНИК. Біля хати нас зустріли стурбовані батьки пацієнта. Вбігаю у приміщення і бачу що на підлозі нерухомо лежить чоловік, очі заплющені, на подразники не реагує. Оглядаю, перевіряю тиск, пульс, знімаю кардіограму – все в нормі. Беру кров на цукор і… м’язи руки скорочуються. Готую препарат для ін’єкції і… пацієнт розплющує очі і бодро встає зі словами: «Ніякої допомоги не потрібно я просто вирішив батьків розіграти»…

Після «чудесного зцілення» фельдшерка повідомила, що викликає поліцію для складення адмінпротоколу за неправдивий виклик екстреної служби. І… «пацієнт» вдруге «знепритомнює». Але акторські здібності вже не допомогли… Після строгого зауваження медикині про недоречність продовження «вистави», 49-річний чоловік піднявся з підлоги, вибачився за свою поведінку і вже далі спілкувався з поліцейськими.

Довідково: Щоб звести до мінімуму неправдиві виклики у 2021 році були підвищені розміри штрафів за завідомо неправдивий виклик пожежно-рятувального підрозділу (частини), поліції, бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги або інших аварійно-рятувальних формувань. Згідно статті 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення загрожує штрафом від 50 до 200 неоподатковуваних податком мінімумів доходів (850-3400 грн.).

Виклик швидкої допомоги через подібний жарт міг вартувати комусь життя. Медики, які прибули на виклик, могли бути потрібні в іншому місці, де людина, дійсно, потребувала негайної медичної допомоги.

 

20 серпня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів