Організовували підпали майна військовослужбовців на Закарпатті – двох мешканців столиці взято під варту

Організовували підпали майна військовослужбовців на Закарпатті – двох мешканців столиці взято під варту
За процесуального керівництва Мукачівської окружної прокуратури двом жителям Києва повідомлено про підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України в особливий період, а також вчиненні закінченого замаху на умисне знищення чужого майна шляхом підпалу, за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 194 КК України).

 

Зараз обоє чоловіків перебувають під вартою без можливості внести заставу.

За даними слідства, підозрювані через месенджер Телеграм шукали осіб, які б на замовлення «кураторів» виконали серію підпалів на території Закарпаття. За це вони мали одержати грошову винагороду. 

Тим, хто йшов на співпрацю, надавали всю необхідну інформацію про осіб, належні їм транспортні засоби чи майно, яке потрібно знищити шляхом підпалу. Фото- та відеозвіти про виконану роботу потрібно було надіслати підозрюваним.

Так, у липні-серпні цього року зловмисники встигли «замовити» підпали майна військовослужбовців двох районних ТЦК та СП: автомобілів і вхідних дверей у квартиру. 

Закарпатські правоохоронці вчасно виявили факти незаконної діяльності та не допустили знищення майна. Натомість оперативно встановили організаторів зі столиці та затримали їх за місцями проживання.

Слідство не виключає, що матеріали «виконаної роботи» в подальшому міг одержати та розповсюджувати ворог на проросійських інформаційних каналах з метою дискредитації діяльності українських військових.

У рамках кримінального провадження встановлюють усі деталі. Розслідування здійснює Мукачівське райуправління поліції за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області.

 

20 серпня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів