Безпека дітей в умовах війни: на Мукачівщині за позовом прокуратури відремонтували укриття у гімназії

Безпека дітей в умовах війни: на Мукачівщині за позовом прокуратури відремонтували укриття у гімназії
На Закарпатті ювенальні прокурори продовжують працювати, аби забезпечити безпеку дітей під час навчання в умовах воєнного часу.

 

Одним із важливих показників є саме належна організація та функціонування об’єктів цивільного захисту (захисних споруд) у закладах освіти.

Так, ще в минулому році Мукачівська окружна прокуратура зверталась із позовом до відділу освіти, культури, молоді та спорту Неліпинської сільської ради про визнання протиправною бездіяльності та приведення захисної споруди цивільного захисту у стан готовності. Йдеться про укриття у Ганьковицькій гімназії.

Після того як суд виніс рішення у справі, за виділені з місцевого бюджету кошти там провели поточний ремонт, реставрували інженерну мережу комунікацій тощо. Надалі на об’єкті ще планують провести певні ремонтні роботи. Однак вже сьогодні, зі стартом нового навчального року, діти змогли оглянути оновлене приміщення.

Загалом в області новий навчальний рік розпочинає 571 навчальний заклад середньої освіти, які повністю забезпечені укриттями (шляхом укладення договорів про користування об’єктами цивільного захисту або ж власними приміщеннями).

Прокурори продовжують працювати задля створення безпечних умов для здобуття дітьми освіти у навчальних закладах, адже охорона дитинства в Україні є загальнодержавним пріоритетом.

 

03 вересня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів