На Закарпатті судитимуть зловмисника, який переправляв за кордон військовозобов’язаних та використовував при цьому підроблене посвідчення офіцера ЗСУ

На Закарпатті судитимуть зловмисника, який переправляв за кордон військовозобов’язаних та використовував при цьому підроблене посвідчення офіцера ЗСУ
Про це повідомляє відділ комунікації поліції в Закарпатській області.

 

Слідчі Хустського районного управління поліції скерували для судового розгляду матеріали справи щодо жителя Івано-Франківщини, який налагодив механізм переправлення через кордон військовозобов’язаних чоловіків. Фігуранту загрожує до 9 років ув’язнення.

У червні цього року на Закарпатті правоохоронці ліквідували незаконний канал переправлення через державний кордон України чоловіків, які підлягають мобілізації.

У ході слідства поліцейські з’ясували, що до організації протиправної діяльності причетний 44-річний житель Івано-Франківської області.

Двох своїх клієнтів з Львівщини до Закарпаття він доставив на власному авто. Для цього зловмисник придумав легенду, що нібито вони їдуть за автівкою для військових, а для переконливості, під час перевірок, пред?являв підроблене посвідчення офіцера ЗСУ.

Такий незаконний трансфер до Румунії коштував 5500 Євро з особи.

Переправника разом з клієнтами правоохоронці затримали у селі Вишково Хустського району, його протиправну діяльність було припинено. Фігуранта було взято під варту та поміщено до слідчого ізолятора, де він перебуває й станом на тепер.

Дії 44-річного жителя Івано-Франківщини слідчі Хустського районного управління поліції кваліфікували за ч. 3 ст. 332 та ч. 4, 5 ст. 358 Кримінального кодексу України. Окрім цього фігурантові інкримінують ч. 2 ст. 353 КК України (самовільне присвоєння владних повноважень та звання службової особи, поєднане із вчиненням суспільно небезпечного діяння, пов’язане з використанням службового посвідчення працівника правоохоронного органу).

Наразі досудове розслідування у справі завершено. Справу скеровано до суду. За скоєне зловмиснику загрожує до дев’яти років ув’язнення.

Заходи з викриття поліцейські проводили у співпраці з Мукачівським прикордонним загоном та за процесуального керівництва Хустської окружної прокуратури.

 

06 вересня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів