12-річний Ілля Матвієнко з Маріуполя, якого повернули з російської депортації, та його родина отримали нове житло в Ужгороді

12-річний Ілля Матвієнко з Маріуполя, якого повернули з російської депортації, та його родина отримали нове житло в Ужгороді
Про це інформує Закарпатська ОВА.

 

Ключі від помешкання їм передав в.о. голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

 «Історії українських дітей, які постраждали від російської агресії, – найсумніші історії цієї війни. Історія цієї родини з Маріуполя – це про становлення справедливості після пережитих окупації, бомбардувань, депортації та втрат», – зауважив він.

 Цього хлопчину знають далеко за межами України. На його очах загинула мама. Іллю депортували, а потім хотіли віддати російській сім’ї на усиновлення. Завдяки злагодженій роботі на всіх рівнях Іллю повернули бабусі, а його свідчення про воєнні злочини Росії сприяли історичному рішенню про видачу ордера на арешт Володимира Путіна.

 «Нове житло – це мрія, яка стала реальністю. Бажаю, щоб тут було чимало гарних моментів, щасливих зустрічей, щоб було тут безпечно і затишно», – підкреслив виконувач обов’язків голови обласної військової адміністрації.

 Мирослав Білецький подякував усім причетним до цієї радісної події: першій леді Олені Зеленській та заступнику голови Офісу Президента Віктору Микиті, міжнародним партнерам, зокрема благодійному фонду «Неємія», Службі у справах дітей у Закарпатській області та департаменту соціального захисту населення ОВА.

Також він висловив щиру вдячність забудовникам ЖК «Crystal» за надане помешкання, релокованим підприємствам родини Шуфані за повне омеблювання, а також ТОВ «Леда Вест», «Варіант Вест», «ТСС Україна», «Ескаль Цинк», «Варіант АгроБуд» та ТЦ Епіцентр за інші проведені роботи в новій оселі.

 

 

10 вересня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів