Брендова косметика та парфуми не здолали митний контроль на Закарпатті

Брендова косметика та парфуми не здолали митний контроль на Закарпатті
Посадові особи митного посту «Ужгород-автомобільний» та управління боротьби з контрабандою і порушеннями митних правил Закарпатської митниці виявили в особистих речах громадян товари комерційного призначення, які переміщували через українсько-словацький кордон в обхід декларування та оподаткування.

 

У першому випадку, 41-річний житель Закарпаття повертаючись з Чехії через КПП «Ужгород – Вишнє Нємецьке», під час проходження митного контролю у «зеленому коридорі» запевняв інспекторів про відсутність будь-яких товарів, вартість яких перевищує дозволену норму для ввезення в Україну, а це – 500 євро на одну особу.

Однак, оглядаючи автомобіль «Мерседес-Бенц», митники виявили у салоні партію дороговартістних професійних косметичних засобів в упаковках виробника (35 шт.). Зокрема, жіночі антивікові креми та омолоджуюче молочко торгівельної марки «MAJESTA», японського виробництва; креми проти зморшок торгової марки «Dr. PaceLeader», корейського виробництва. До слова, в Інтернет мережі одна одиниця аналогічних кремів на вітчизняному ринку стартує від 5 до 8 тис. грн.

В іншому випадку, 28-річний житель Київщини повертався з Євросоюзу вантажівкою через митний пост «Ужгород-автомобільний». Під час проходження митних процедур заявив, що крім задекларованого вантажу переміщує виключно особисті речі.

Натомість митники виявили у водійській кабіні недешевий асортимент косметики та парфумів, про який взагалі не йшлося у товаросупровідних документах. Незадекларований товар комерційного призначення знаходився у картонних коробках і, за словами перевізника, призначався для передачі незнайомій людині в Україні.

А «замовляла» вона небагато-немало: 12 од. парфумів різного асортименту: «Tonka Hysteria», «Flower Lust», «Incense Crush», «Moissons Celestes», «Figuier Sacre», «Lavande Olympe», «a lombre dArtemis», «le chant dAchille», «les bras de Morphee» відомих французьких торгівельних марок «Dorsay» та «Hellenist». А ще – різну жіночу косметику в упаковках виробника (тіні для повік, тональні креми, пудра від «Divine Bronzer», «Divine Blush», консилери, помади, косметичні набори італійського виробництва торгової марки «PAT McGRATH LABS»), всього 44 шт. За ціною в Інтернет мережі, лише зазначені парфуми коштують майже 2 тисячі доларів.

За цими фактами складено протоколи про порушення митних правил за ч.2 ст. 471 (недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон громадянами) Митного кодексу України.

Виявлений товар, орієнтовною вартістю понад півмільйона гривень, вилучено та поміщено на склад митниці. Для визначення його остаточної вартості буде проведена експертиза. Справу розглядатиме митниця та виноситиме рішення щодо застосування штрафних санкцій.

 

11 вересня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів