В Ужгороді відбулося Віче до 1131-ої річниці міста. Ушанували полеглих Героїв

В Ужгороді відбулося Віче до 1131-ої річниці міста. Ушанували полеглих Героїв
Про це повідомили у міськраді.

 

1131-у річницю з часу першої писемної згадки відзначає Ужгород. Із цієї нагоди в обласній філармонії провели загальноміське Віче, під час якого вшанували полеглих захисників.

В урочистостях взяли участь рідні загиблих Героїв, почесні громадяни Ужгорода, представники міської та обласної влади, військові, представники духовенства.

Захід розпочали із Державного Гімну України у виконанні Заслуженого академічного Закарпатського народного хору та хвилини мовчання за всіма загиблими в російсько-українській війні, після чого нацгвардійці в/ч 3115 понесли корзину із квітами до меморіалу загиблим захисникам України на Пагорбі Слави.

«Через повномасштабне вторгнення росії в Україну вже третій рік традиційного святкування Дня міста немає, – відзначив у своєму виступі міський голова Богдан Андріїв. – Однак у всіх нас є нездоланна віра в перемогу, єдність для допомоги нашим захисникам та вдячність Героям, завдяки яким маємо можливість зустрічати кожен день у рідному місті та у вільній Україні».

Богдан Євстафійович наголосив, що головне завдання сьогодні – допомога Збройним Силам України. І Ужгород, як і в попередні роки, продовжує підтримувати військових – із початку року вже спрямували понад 100 мільйонів гривень із бюджету громади на допомогу різним військовим підрозділам, силам тероборони, нацгвардійцям, прикордонникам, правоохоронним та силовим структурам, на заходи з оборонної і мобілізаційної роботи.

Голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай звернувся до присутніх та зазначив: «У третю річницю повномасштабного вторгнення ми говоримо про наш вибір — вибір ужгородців, закарпатців та всіх українців жити в незалежній, процвітаючій і суверенній країні. На жаль, за цей вибір Ужгород віддає своїх найкращих синів».

За особисту мужність, патріотизм, самовідданість Батьківщині та відвагу, проявлені під час бойових дій з метою захисту державного суверенітету, територіальної цілісності України, рішеннями сесій Ужгородської міської ради від 5 та 11 вересня 2024 року 63-м військовим присвоєно звання «Почесний громадянин міста Ужгорода» (посмертно). Відзнаки міський голова вручив рідним Героїв.

Під музичний супровід у виконанні академічного камерного оркестру філармонії під керівництвом заслуженого артиста України Владислава Юроша присутні у залі переглянули відео, у якому згадали полеглих військових.

Знаком народної пошани Всеукраїнської громадської організації «Країна» – орденом «За розбудову України» – за активну волонтерську діяльність нагороджено заслужену артистку України Маріанну Сухолову. Пані Маріанна виконала пісню, присвячену полеглим захисникам – «Ти мій ангел».

Закінчили загальноміське Віче «Молитвою за Україну».

 

13 вересня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів