"Це історична медаль для Закарпаття" — срібна призерка Паралімпіади-2024 Надія Дьолог

"Це історична медаль для Закарпаття" — срібна призерка Паралімпіади-2024 Надія Дьолог
Фехтувальниця із Закарпаття Надія Дьолог, у складі збірної України, виграла "срібло" командного турніру шпажисток на Паралімпійських іграх-2024 у Парижі.

 

В інтерв’ю Суспільному паралімпійська призерка розповіла про свої враження від змагань, кому завдячує здобуттям нагороди та як у Франції приймали українських спортсменів.

Які враження від змагань? Як можете охарактеризувати свій виступ на Паралімпійських іграх?

Враження від змагань найпозитивніші, бо я здійснила свою мрію. Це був такий шлях, де багато людей нас підтримували. Ми разом з Андрієм Чигілем, моєю тренеркою Мирославою Рапинець, Андрієм Демчуком проробили велику роботу, і ми зараз бачимо результат цієї роботи. Це історична медаль, бо вперше в історії Закарпаття у наш край була привезена паралімпійська медаль. Я дуже пишаюсь цим. Це була моя найголовніша мета. Шкода, що не золото, проте я і так дуже задоволена, що ми всі разом маємо цю нагороду.

Міжнародні змагання — це ще один привід говорити про повномасштабне російське вторгнення. Чи спілкувалися з іноземними журналістами у Франції та що встигли розказати?

Всі українські спортсмени, зокрема і я, наголошували, що ми там завдяки хлопцям, які нас захищають від російського агресора. Я помітила таку річ, що український народ дуже сильний. Я помітила це по нашій команді, бо ми дуже об'єдналися. Наша команда доклала багато зусиль, щоб це було реальністю і саме ця єдність, сила й бажання, щоб про Україну почули на міжнародній арені, нас об'єднало. Ми дуже вдячні хлопцям, які ризикують своїм життям, щоб ми тут жили у безпеці.

Що вас надихнуло на здобуття такого результату? Де черпали мотивацію?

Я дуже люблю фехтування. Це моє життя. Щоб досягти своєї цілі я кожного дня робила крок, щоб здійснити свою найзаповітнішу мрію. Також я дуже вдячна дівчатам, які були в команді — Євгенії Бреус, Олени Федоти-Ісаєвої, Наталії Морквич. Ми разом досягли спільної мети.

 

14 вересня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів