На День Ужгорода традиційно молилися у Горянській ротонді

Про це повідомила міська рада.

 

Традиційна святкова літургія відбулася сьогодні в Горянській ротонді – у найстарішому храмі Закарпаття на День Ужгорода моляться за місто та його жителів, наш край і всю Україну.

Спільна молитва сьогодні лунала за наших захисників і захисниць – щоб Бог оберігав їх, щоб вони повернулися додому живими та здоровими, за всіх українців, які постраждали від війни.

Під час панахиди молилися за полеглих Героїв, дякуючи яким живемо і можемо мріяти.

Настоятель храму отець Богдан Савула подякував Богу, що маємо можливість сьогодні звернути свої молитви за Україну та рідне місто, за справедливий мир у нашій державі, яка сьогодні стікає кров’ю, за наших захисників, за поранених, за тих, хто у полоні, всіх, хто постраждав у цій страшній війні. «Люди у багатьох українських містах сьогодні навіть не мають можливості прийти до своїх храмів, тому ми маємо просити Всевишнього, щоб опікувався всіма нами», – сказав отець Богдан.

«Уже багато років недільну літургію до Дня міста розпочинають спільною молитвою у Горянській ротонді. У цьому храмі особлива аура. Дякую отцю Богдану, усім парафіянам за це. Маємо бути єдиними, поважати один одного, бути патріотами свого міста, свого краю, своєї країни. Молимося за завершення війни і перемогу України, молимося за захисників», – відзначив у вітальному слові міський голова Богдан Андріїв .

На завершення спільної молитви духовний концерт подарував Заслужений академічний Закарпатський народний хор під керівництвом Наталії Петій-Потапчук.

 

15 вересня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів