1 мільярд 85 мільйонів гривень – закупівлі на таку суму закарпатські аудитори перевірили за 8 місяців цього року  

Про це інформує пресслужба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області

 

Під час моніторингів та перевірок закупівель протягом січня-серпня працівники Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області виявили порушень законодавства на майже 591,7 млн грн. Загалом зробили 187 моніторингів та 7 перевірок.

 

Із виявлених порушень:

– у 54 випадках – це було порушення замовниками законодавства під час розгляду тендерних пропозицій та/або відхилення (невідхилення) тендерних пропозицій та невідміни торгів/ спрощеної закупівлі;

– у 8 випадках – порушення порядку оприлюднення інформації про закупівлю;

– у 8 випадках – порушення замовником законодавства щодо здійснення закупівлі без застосування визначених законодавством процедур закупівель та/або щодо правомірності обрання та застосування процедури закупівлі;

– у 34 випадках – інші порушення у сфері закупівель.

 

На майже 302,4 млн грн порушень вдалося попередити. За результатами моніторингів, які зробили спеціалісти Управління, замовники відмінили 17 процедур торгів загалом на 177,6 млн грн та розірвали 50 договорів на 124,8 млн грн. Відшкодовано незаконних витрат та втрат проведених із порушеннями законодавства про закупівлі  – на 4,5 млн грн.

 

7 матеріалів перевірок закупівель передали правоохоронним органам. Правоохоронним органам за їхніми запитами надіслано висновки двох моніторингів закупівель. Розпочато два досудові розслідування та матеріали трьох заходів фінансового контролю долучено до досудових розслідувань.

 

За порушення законодавства у сфері закупівель двох посадових осіб притягнули до відповідальності, штраф – 3,4 тис. грн.

 

16 вересня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів