На Закарпатті ДБР викрило командира батальйону, який за хабарі залишав військових служити в тилу

На Закарпатті ДБР викрило командира батальйону, який за хабарі залишав військових служити в тилу
Працівники ДБР у співпраці з СБУ викрили командира батальйону однієї з військових частин, який брав гроші з підлеглих військовослужбовців за можливість служити на Закарпатті.

 

Частина особового складу мала перейти у підрозділ, який виконуватиме завдання у районі бойових дій, решта – залишитись на Західній Україні. Командир запропонував підлеглим заплатити за можливість залишитися в тилу. Він залучив довіреного військовослужбовця, який мав отримувати кошти від солдатів.

Правоохоронці задокументували отримання від одного з підлеглих 1 тис. 300 доларів США за включення його до списку «тиловиків». Платили за місце в роті охорони й інші військовослужбовці, усі деталі наразі встановлюють правоохоронці.

За оперативними даними, спільник командира отримав 300 тисяч гривень на власні банківські рахунки, а також близько 30 тисяч доларів США готівкою.

20 вересня командира батальйону, а також його спільника було затримано.

Обом фігурантам повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років, з конфіскацією майна.

Зловмисникам суд обрав запобіжні заходи – тримання під вартою.

Розслідування триває, встановлюються інші факти протиправної діяльності та повне коло причетних до оборудки осіб.

Процесуальне керівництво здійснює Закарпатська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Хабар

 

«Частина особового складу мала перейти у підрозділ, який виконуватиме завдання у районі бойових дій, решта – залишитись на Західній Україні. Командир запропонував підлеглим заплатити за можливість залишитися в тилу в роті охорони», − пояснює ДБР.

За місце в тилу, від одного з підлеглих командир батальйон мав отримати 1,3 тис. доларів. Спільник командира отримав 300 тис. гривень на банківські рахунки, а також 30 тис. доларів готівкою.

Хабар

Правоохоронці продовжують розслідування.

Наразі чоловіки перебувають у СІЗО. Їм повідомили про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 ККУ (за отримання неправомірної вигоди). Хабарникам загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

 

24 вересня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів