Т.в.о. голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький разом із новим очільником МЗС Андрієм Сибігою здійснили візит до Угорщини

Т.в.о. голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький разом із новим очільником МЗС Андрієм Сибігою здійснили візит до Угорщини
У межах візиту відвідали кілька навчальних закладів.

 

"Разом відвідали школу та гімназію для українських дітей, яка запрацювала 1 вересня цього року у Будапешті.

Тут учні можуть навчатися українською мовою з 1 по 12 клас, угорську та англійську мови викладають як іноземні. Зараз у школі здобуває освіту 341 школяр і працює 33 вчителі.

Це просторий, світлий і сучасний заклад, а його учні - активні і кмітливі, готові вчитися, розвиватися, відкривати світ, а в перспективі - розбудовувати і розвивати Україну", - йдеться у дописі Мирослава Білецького.

 

Також відвідали школу, де під одним дахом навчаються діти із різних куточків України та з місцевої єврейської громади.

"Зростання і навчання у мультикультурному середовищі - запорука гармонійного і різностороннього розвитку особистості.

Цю істину підтверджує спілкування з нашими школярами, які здобувають освіту у цьому закладі.

Запровадження навчання українською мовою стало можливим завдяки співпраці Української асоціації «Єдність» та Угорської автономної православної єврейської громади.

Поспілкувалися із педагогами та дирекцією школи, обговорили актуальні питання, потреби закладу, перспективи літнього відпочинку учнів на Закарпатті та багато іншого. Для покращення навчального процесу привезли у заклад підручники і канцелярське приладдя.

Вдячні угорській стороні за підтримку української громади!", - написав очільник ОВА.

 

 

 

 

01 жовтня 2024р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів