На Закарпатті СБУ ліквідувала черговий канал втечі ухилянтів за кордон

На Закарпатті СБУ ліквідувала черговий канал втечі ухилянтів за кордон
Служба безпеки блокувала новий канал незаконного переправлення за кордон українських громадян призовного віку.

 

Під час комплексних заходів на Закарпатті викрито мешканця Тячівщини – місцевого кримінальника, який організував незаконний «трансфер» ухилянтів в обхід пунктів пропуску.

Заручившись підтримкою місцевих мешканців, зловмисник підшукував охочих уникнути мобілізації та підвозив їх до прикордоння обхідними шляхами.

Трафік пролягав через річку, що проходить на межі державного кордону. Організатор схеми підказував ухилянтам маршрути із мілководдям.

За свої «послуги» зловмисник отримував від 3 до 5 тисяч доларів з «клієнта».

СБУ затримала організатора під час спроби переправити через кордон чергового ухилянта.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Викриття незаконної схеми проводили оперативники та слідчі СБУ в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

04 жовтня 2024р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів