Ужгород модернізовуватиме громадський транспорт у парнерстві із CIVITAS Initiative

Ужгород модернізовуватиме громадський транспорт у парнерстві із CIVITAS Initiative
Нещодавно міська рада підписала угоду про приєднання до проєкту.

 

Ужгород офіційно приєднався до ініціативи CIVITAS Initiative у межах амбасадорського представництва CIVINET Ukraine

Підписання угоди про приєднання відбулося між Ужгородською міською радою в особі міського голови Богдан Андріїв, комунальною установою «Інститут міста» в особі виконувача обов’язків директора Максима Терлецького, заступником міського голови Львова Андрієм Москаленком та координаторкою CIVINET Ukraine Дзвениславою Тислюкевич.

Підписанню документа передували перемовини, зокрема й онлайн, під час яких обговорювали наміри Ужгорода щодо участі в ініціативі, у тому числі для забезпечення ефективної реалізації проєктів та ініціатив у сфері стійкої міської мобільності у місті.

Під час урочистого відкриття ІІ Всеукраїнського форуму міської мобільності у Львові угоду передали заступнику міського голови Михайлу Маргіті, який узяв участь у роботі заходу.

Lviv Urban Mobility Forum 2024, який зібрав провідних фахівців у галузі мобільності, представників центральної та місцевої влади, а також громадських організацій та бізнесу, став ідеальним майданчиком для обговорення сучасних викликів і можливостей в умовах воєнного часу. Однією з ключових тем стало питання про важливість європейської інтеграції та співпраці в галузі міської мобільності.

Приєднання Ужгорода до CIVITAS стало логічним продовженням стратегії розширення партнерської мережі Civinet Ukraine, яка зараз включає чотири міста-учасники. За словами координаторки CIVINET Ukraine Дзвенислави Тислюкевич, ця угода є ще одним кроком на шляху до побудови сталих транспортних систем в Україні, де співпраця з європейськими партнерами стає ключовим фактором розвитку наших міст, особливо у цей непростий час.

Завдяки членству Ужгорода в CIVITAS місто отримує унікальну можливість брати участь у провідних європейських проєктах, присвячених розробці та впровадженню сталих рішень для міського транспорту.

Міський голова Богдан Андріїв підкреслив: «Членство в CIVITAS – це не лише визнання нашого прагнення до розвитку сталого транспорту, але й можливість для Ужгорода стати на шлях інтенсивної модернізації міської інфраструктури. Ми віримо, що співпраця з нашими європейськими партнерами принесе конкретні результати для жителів міста».

Основні засади партнерства включають, зокрема, створення довгострокових програм розвитку транспорту з акцентом на зелені технології та скорочення викидів, спільне подання заявок на гранти для модернізації міської інфраструктури та впровадження нових транспортних систем, проведення семінарів та тренінгів з питань міської мобільності для фахівців міста тощо.

 

 

09 жовтня 2024р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів