Рада безбар'єрності Закарпатської області провела перше засідання - орган координуватиме діяльність осередків у громадах

Рада безбар'єрності Закарпатської області провела перше засідання - орган координуватиме діяльність осередків у громадах
ПРо це інформує Закарпатська ОВА.

 

Воно пройшло під головуванням Юрія Гузинця, заступника керівника ОВА та очільника цього тимчасового консультативно-дорадчого органу.

«У непростих умовах сьогодення питання доступності набуває великого значення та перебуває на особливому контролі Офісу Президента й особисто першої леді Олени Зеленської. Через війну в Україні зростає кількість осіб з інвалідністю і маломобільних груп населення. Як і інші, вони потребують безперешкодного доступу до органів державної влади, комунальних установ, організацій, медичних та соціальних закладів тощо», – наголосив Юрій Гузинець - заступник голови Закарпатської ОВА.

Він підкреслив, що головне завдання – забезпечити для кожного фізичну, інформаційну, цифрову, соціальну, громадянську, економічну та освітню доступність. Реалізація Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року повинна мати не умовне значення, а втілюватися фактично. Для цього в кожній громаді краю мають бути створені відповідні ради з безбар’єрності та визначені відповідальні особи.

 Зараз на Закарпатті такі консультативно-дорадчі органи вже діють у 15 ТГ, ще у 13 триває процес створення. Координуватиме діяльність осередків, надаватиме їм необхідну інформаційну та консультаційну підтримку, а також проводитиме моніторинг стану виконання завдань на місцях саме регіональна Рада з безбар’єрності, відзначив начальник управління архітектури та містобудування ОВА, заступник голови Ради Микола Пігуляк.

 Під час засідання за участю представників територіальних громад області також обговорили актуальні питання діяльності рад, розглянули типи звітності про стан виконання Плану заходів на 2023–2024 роки з реалізації Національної стратегії та ознайомилися з успішними прикладами створення безбар’єрних просторів у нашому регіоні.

 

 

10 жовтня 2024р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів