Закарпатські митники вилучили деревину, яку хотіли вивезти за кордон на підставі неправдивих документів

Закарпатські митники вилучили деревину, яку хотіли вивезти за кордон на підставі неправдивих документів
Про це повідомила пресслужба Закарпатської митниці.

 

В зону діяльності митного поста «Тиса», що на українсько-угорському кордоні, до митного контролю була подана експортна декларація з товаром «пиломатеріали хвойні обрізні з ялини та ялиці, заготовки для піддонів», 31,6 м.куб.

Під час митного огляду вказаного вантажу, в інспекторів виникли сумніви щодо достовірності відомостей про партію товару, зокрема щодо найменування та кількості породи пилопродукції, зазначеної в товаросупровідних документах, та й сертифікаті про її походження.

Відтак було залучено експерта лісгоспу та виявлено невідповідність породи деревини, з якої виготовлена продукція з ялини та ялиці, з відомостями, заявленим у Сертифікаті на вивезення лісоматеріалів. До речі, останній - отриманий на підставі інших поданих для його видачі документів.

А порушником виявився 44-річний працівник закарпатського підприємства, який, здійснюючи експортні операції на експорт даного вантажу, подав митному органу документи з неправдивими відомостями (рахунок-фактури та сертифікату про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів).

Тож, відносно нього складено протокол про порушення митних правил за ч.1 ст.483 Митного кодексу України. Справу скерують до суду для винесення вердикту, а весь вантаж разом з непідтвердженим походженням лісоматеріалів вилучений.

 

 

14 жовтня 2024р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів