За матеріалами поліції судитимуть жительку Сваляви, яка обвинувачується у колабораціонізмі

За матеріалами поліції судитимуть жительку Сваляви, яка обвинувачується у колабораціонізмі
Про це повідомляє відділ комунікації поліції в Закарпатській області

 

Дізнавачі Відділення поліції № 1 Мукачівського районного управління поліції скерували для судового розгляду матеріали справи відносно жительки Сваляви, яку обвинувачують у колабораційній діяльності

Досудовим розслідуванням встановлено, що уродженка рф, яка проживає у Сваляві, на особистій сторінці в одній із соціальних мереж розміщувала дописи, в яких підтримувала військово-політичне керівництво країни-агресора, тимчасову окупацію територій України та публічно заперечувала збройну агресію рф проти України.

У справі було проведено судово-лінгвістичну семантико-текстуальну експертизу, яка підтвердила, що дописи громадянки містять висловлювання, спрямовані на підтримку рішень та дій держави-агресора. 

Співробітники Відділення поліції № 1 Мукачівського районного управління поліції вилучили в якості речового доказу мобільний телефон, який фігурантка використовувала для поширення проросійських наративів. 

Дізнавачі поліції кваліфікували цю справу за ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, тобто колабораційна діяльність. Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт разом з матеріалами кримінального провадження скеровано для судового розгляду.

 

 

22 жовтня 2024р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів