Народний депутат України Олександр Кеменяш прокоментував ініціативу Президента

За "круглий стіл" усаджено Лебедя, Рака і Щуку, яким пропонується узгодити маршрут

 

Народний депутат України, член фракції БЮТ Олександр Кеменяш 28 липня так прокоментував ЗІКу ініціативу Президента щодо вироблення спільної загальнонаціональної стратегії для всіх політичних сил: "Мені особисто в даній ситуації спадає на згадку відома байка про Лебедя, Рака і Щуку, які "везти с поклажей воз взялись". Ось так і в нас – взяти взялись, а куди і яким шляхом його везти – не вирішили. Суть проблеми полягає в тому, що під час виборчої кампанії всі політичні сили чітко вказували народу, куди вони його збираються вести. При цьому пункт призначення у всіх був один – світле майбутнє. І народ повірив – кожен своєму візнику. А в результаті пропонується – всім узгодити маршрут. Про те, що напрямки в дечому зовсім протилежні, а віз – Україна – один єдиний можна і не згадувати. Наприклад, соціалісти та комуністи ладні взагалі "іти іншим шляхом".

"Сам по собі факт, що Віктор Андрійович нарешті проявив активність – позитивний. Правильним вважаю і те, що до "круглого столу" були запрошені не лише політики, але й видатні вчені, що не боячись висловлювали власні думки щодо можливих шляхів врегулювання ситуації в країні, від яких деяким з присутніх політиків ставало не по собі. До проекту документу було багато зауважень", – зазначив депутат.

"Вчора Президент України запропонував до уваги учасників "круглого столу" текст проекту Універсалу національної єдності. Не хочу забігати наперед, адже результату ще немає. Тим більше, стало відомо, що "Наша Україна" вступила в офіційні переговори з Антикризовою коаліцією. Можливо, до того часу, поки робоча група Універсал доопрацює, деякі положення з нього вже втратять актуальність. Судячи зі складу робочої групи, компроміс таки буде досягнуто", – вважає Кеменяш.

"Щодо позиції лідера БЮТ на даній зустрічі, я її поділяю. Юлія Володимирівна цілком справедливо відзначила, що підписати можна все, що завгодно, але слід задуматися над тим, що доведеться і виконувати те, що записано. І відповідальні політики просто не мають право про це забувати, – сказав він. – Краще бути у чесній опозиції, нам не звикати, ніж поступатися основними принципами, заради яких нас обирали. І було би слушним замість обговорення позицій загального примирення чітко визначити принципи взаємовідносин і співіснування влади і опозиції".

 

31 липня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Соня 2006-07-31 / 18:54:00

    Пане Олександре!А хтож Щука,хто лебідь,хто РАК,а хто криса ? Прокоментуйте.