В Закарпатті неприбутковими залишаються 1310 підприємців – юридичних осіб

Станом на 1 серпня 2006 року в ДПІ в м.Ужгороді зареєстровано 15356 суб’єктів підприємницької діяльності, з них 4435 – юридичні особи і 10921 – фізичні.

 

На загальній системі оподаткування знаходиться 1947 юридичних осіб і 5011 – фізичних; на єдиному податку – 726 юридичних осіб і 4234 фізичних, на фіксованому податку – 2 юридичні особи і 1676 фізичні.
Згідно статті 16 Закону України від 22 травня 2003 року за №889-IV “Про податок з доходів фізичних осіб” із змінами і доповненнями, перерахуваня отриманого податку з доходів фізичних осіб до бюджету повинне проводитися за місцем проведення підприємницької діяльності. Це питання вже давно стоїть начасі в ДПІ в м.Ужгороді, адже багато підприємців, які проводять свою діяльність на території міста, зареєстровані нині в Ужгородській міжрайонній інспекції. Робота по перереєстрації окремих суб’єктів підприємницької діяльності з “району” в “місто” розпочата ще в 2005 році. Працівниками ДПІ в м.Ужгороді було складено списки і надіслано повідомлення окремим платникам податків, які зареєстровані в Ужгородській МДПІ про те, що їм потрібно стати на облік в ДПІ в М.Ужгороді. таку перереєстрацію окремих юридичних та фізичних осіб продовжено в 2006 році. З початку року перереєстровано 36 суб’єктів господарювання. Загалом між інспекціями погоджено 151 суб’єкт господарювання, яким потрібно перереєструватися за місцем діяльності, тобто в ДПІ в м.Ужгороді.
На контролі це питання знаходиться і в представників міської влади. Адже взяття на облік платників окремих суб’єктів господарювання, які провадять свою діяльність на території міста, в ДПІ в м.Ужгороді, це – додаткові кошти, які надходитимуть в місцеву казну і сприятимуть розвитку нашого міста. Виконком Ужгородської міської ради повідомив листом таких суб’єктів підприємницької діяльності для попередження порушень норм діючого законодавства щодо перерахування податку з доходів фізичних осіб, в якому вказано перелік документів, які необхідно подати для перереєстрації. В разі невиконання вимог Закону “Про податок з доходів фізичних осіб” питання перереєстрації буде вирішуватись в судовому порядку.

Прес-центр ДПІ в м.Ужгороді

 

11 серпня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів