Оптова ціна картоплі на Закарпатті піднялася до 2 грн/кг внаслідок дощів

В Ужгородському районі Закарпатської області оптова ціна на картоплю на цьому тижні піднялась до 2-2,2 грн/кг, повідомили тижневику "Агроогляд: овочі та фрукти" у Закарпатському представництві Проекту аграрного маркетингу.

 

Ця ціна тримається для продажу дрібних оптових партій до 500 кг. Великі оптові партії відсутні, оскільки великі господарства призупинили продажі картоплі. Це спричинено непогодою, оскільки у великих господарствах механізоване збирання картоплі, а в період дощів таке збирання неефективне. Дрібні фермери збирають картоплю вручну, тому й ціна на цю картоплю вища. Минулого тижня ціна становила 2-2,5 грн/кг у роздрібній торгівлі на ринках м. Ужгород.

Проте, до кінця тижня можна очікувати зниження оптової ціни на картоплю до попереднього рівня 1,5 грн/кг, оскільки погодні умови дозволили інтенсифікувати збирання картоплі.

Окрім того, дощі позитивно позначаться на врожайності пізніх сортів картоплі та приведуть до збільшення валового збору, повідомив Роман Сало, координатор Закарпатського представництва Проекту аграрного маркетингу. Восени цього року можна буде очікувати зменшення імпорту в область картоплі. Нагадаємо, що минулого року через неврожай картоплі в регіоні дефіцит місцевої картоплі покривався постачанням з інших областей, зокрема з Волині.

"Агроогляд: овочі та фрукти"

 

16 серпня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів