СКІЛЬКИ ГРОШЕЙ МАТИМЕ ОБЛАСТЬ НАСТУПНОГО РОКУ?

Триває робота з формування бюджету-2007

 

В Україні офіційно розпочато процес формування місцевих бюджетів на 2007 рік. 14 серпня 2006 року Міністерством фінансів України доведено контрольні показники загального фонду місцевих бюджетів області на 2007 рік. І вже наступного дня заступник голови облдержадміністрації Володимир Гоблик та начальник головного фінансового управління Петро Лазар взяли участь у нараді в Міністерстві фінансів України представивши зауваження та пропозиції Закарпатської області щодо цих показників.
Обсяг доходів загального фонду Закарпаття без урахування субвенцій з Державного бюджету та доходів, що не враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів, розраховано Мінфіном на 2007 рік в сумі 1 мільярд 353 мільйони 671 тисячу гривень, що на 120,4 % більше, ніж минулого року. Що стосується видаткової частини, то приріст по органах місцевого самоврядування склав 114,3, в освіті – 127,8, в охороні здоров’я – 119,1, в установах соціального захисту та соціального забезпечення – 119,4, в установах культури та мистецтва – 122,8, фізичної культури – 116,1 відсотка.
Незважаючи на стислі терміни опрацювання доведених показників, в області є багато зауважень та пропозицій щодо бюджету на 2007 рік. Скажімо, на 2007 рік на утримання органів місцевого самоврядування області Міністерством фінансів України розраховано видатки в сумі 45 мільйонів 523 тисячі 200 гривень, тоді як в поточному році на цю мету затверджено 54 мільйони 984 тисячі гривень.
За попередніми розрахунками, додаткова потреба в коштах тільки на захищені статті бюджетних установ області становитиме понад 191 мільйон 391 тисячу 600 гривень.
На нараді представники області висловили пропозиції щодо врахування у Державному бюджеті на 2007 рік низки субвенцій, зокрема на збереження історичної забудови міст та об’єктів історико-культурної спадщини, будівництво газопроводів-відводів, ліквідацію наслідків стихійного лиха та інших. Також подано пропозиції щодо збільшення фінансового ресурсу місцевих бюджетів на виконання власних повноважень, запровадження у державному бюджеті на наступний рік механізмів стимулювання місцевих органів виконавчої влади у нарощуванні доходів бюджетів усіх рівнів. За результатами наради у Міністерстві фінансів України підписано протокол, в який включено практично всі зауваження та пропозиції від області. А вже у вересні відбудеться нарада в Бюджетному комітеті Верховної Ради з приводу формування місцевих бюджетів на наступний рік, в якій візьмуть участь і представники Закарпаття.

Прес-служба ОДА

 

18 серпня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів